Malo sunca za Džikića - Budućnost pojačana napada Cibonu

Autor: Sportske Net
nedelja 12.12.2021.
16:30
Izvor: Sportske.net

Popravlja se situacija.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti danas gostuju Ciboni u Zagrebu u okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige. Ono što je svakako ohrabrujuća vest za Podgoričane jeste da se vratio Vili Rid, a tu je i novi košarkaš Donatas Tarolis, pa će koš biti pojačan, ali bekovski problemi ostaju. 

Trener Budućnosti Aleksandar Dikić istakao je na šta će njegov tim morati da obrati posebnu pažnju. 

"Cibona igra agresivno i u napadu i u odbrani. Selektirali su ekipu koja ima zavidan atletski potencijal i to se vidi u načinu na koji igraju. Spremali smo se za agresivnu odbranu sa dosta preuzimanja, i za njihove promene formacija posle prekida. Centarska linija je vrlo pokretljiva i ‘dugačka’, imaju igrače koji su pretnja i sa spoljnih pozicija i moraćemo da pokušamo da iskontrolišemo taj deo njihovog napada", upozorio je Džikić

Povratak Vilija Rida svakako je od velike vanosti za Budućnost koja je bori sa kadrom od početka sezone.

"Vili je počeo da trenira, to nam je veoma važno. Imamo smanjenu rotaciju, njegov povratak će nam dosta značiti", rekao je kapiten Suad Šehović.

Budućnost je do sada četiri puta gostovala u ABA ligi i pobijedila samo Cedevita Olimpiju, a izgubila je tri puta u Beogradu od Crvene zvezde, Mege i Partizana. Sada će pokušati da popravi saldo.

Džikić na raspolaganju ima pet centara, tri beka, te po jednog plejmejkera i krilo.

"Već dve nedelje nas nema za trening pet na pet", rekao je košaršaš crnogorskog tima Edin Atić, pa dodao:

"Cibona je iznenađenje sezone, igra veoma agresivno, to je ekipa koja dosta trči... Moramo da odgovorimo tako što ćemo postaviti ritam koji nama odgovara i odigrati kao prethodna dva meča", naglasio je reprezentativac BiH.

Utakmica između Cibone i Budućnosti na programu je večeras od 19 sati, a prenosi je "Arena sport 3".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke