"Manekeni" prekinuli seriju poraza "stotkom", Rudi doneo pobedu Realu

Autor: Boban Filipović
sreda 17.01.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Unikaha pala u Milanu uprkos odličnoj partiji Nemanje Nedovića, Rudi Fernandez junak drame u Madridu.

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Veoma zanimljiv duel odigrali su Real i Baskonija u glavnom gradu Španije, pobednika je odlučila jedna lopta, Rudi Fernandez je bio "meč viner" pogodivši sa poludistance posle asistencije Dončića i finte šuta tri sekunde pre kraja za konačnih 75:73.


Baski su vodili tokom gotovo cele utakmice, ali im 'Los Blankosi' nisu dozvolili da se odlepe nijednog trenutka na veću razliku i u finišu su uspeli da slome rivala i da vežu peti trijumf u Evroligi.

Grendžer je pokušao sa zvukom sirene da donese pobedu gostima šutem sa pola terena, nije bio precizan.

Junak pobede Reala, Rudi Fernandez, utakmicu je završio sa 12 poena, toliko je ubacio i Luka Dončić, efikasniji od njih dovjice u Lasovom timu bili su Kozer i Tomkins sa po 13 poena, dvocifren je bio i centar Tavares sa 11 poena.

U taboru Baska najefiaksniji Rodrig Buboa sa 18 poena, Fojtman i Džening su postigli po 10, Toko Šengelija je koketirao sa dabl-dablom (9 pts, 8 sk), podbacio je Janis Tima koji je dao samo pet poena.

U isto vreme, Olimpija iz Milana je prekinula seriju od četiri vezana poraza. 'Manekeni' su srušili Unikahu sa 101:87 i više nisu "fenjeraši".

Vladimir Micov je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Milaneza, postigao je 16 poena, efikasnji od njega bili su Gaudlok sa 18 i Mindaugas Kuzminskas, koji je svom bivšem klubu sasuo 17 poena. Dvocifreni u Pjaniđanijevom timu bili su još Džordan Tiodor koji je imao 14 poena i čak 11 asistencija i Amat M'Baje sa 10 poena.

U Unikahi je poslovično najefikasniji i najbolji bio Nemanja Nedović, brojao je do 22 i imao 6 asistencija, pratili su ga Džef Bruks (19 pts) i Džejms Ogastin (12 pts, 7 sk), Andalužanima je falilo još raspoloženih igrača. Dragan Milosavljević bled, samo dva poena.

Oba rezultata idu na ruku Crvenoj zvezdi mt:s, ali sada ostaje još veći žal zbog poraza u poslednja dva kola od Efesa u Istanbulu i Himkija u Beogradu.

Pogledajte kako izgleda tabela Evrolige posle 18. odigranih kola:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke