"Manekeni" presvukli "armejce", Panter srušio CSKA u Moskvi

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.03.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Panter briljirao u Moskvi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Armanija odigrali su spektakularnu utakmicu na gostovanju CSKA u Moskvi slavivši sa 84:76 u jednom od dva derbija 29. kola Evrolige.

Najveći doprinos velikoj pobedi italijanskog tima dao je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Kevin Panter, koji je bio najbolji pojedinac na ovom susretu sa 32 poena (od toga pet trojki).

Armani je daleko bolje počeo meč, a upravo je Panter briljirao u uvodnoj četvrtini tokom koje su gosti poveli sa velikih 19 poena razlike.

Zapažen je bio je Šejvon Šilds, koji je trojkom u finišu prve deonice doveo "manekene" do ogromnih plus 20.

Drugu deonicu nešto bolje počeo je CSKA, koji je zahvaljujući sjajnom Majku Džejmsu postepeno topio veliku prednost gostujućeg tima.

Armani je dugo odolevao, ali su domaći kako je vreme odmicalo uspeli da spuste razliku na jednocifren broj, a u tome se naročito istakao Šengelija, koji je doveo CSKA na minus pet.

U momentima kada se osipala igra Armanija odgovornost je preuzeo Panter, koji je sa nekoliko poena u nizu odveo gostujući tim na poluvreme sa 13 poena prednosti.

Treću četvrtinu obeležio je bivši srpski reprezentativac Vladimir Micov, koji je u u momentima kada je protivnik hvatao priključak davao važne poene.

Panter je nastavio da briljira, a važne trojke u finišu deonice dali su Serhio Rodrigez i Šilds.

Ovaj period upotpunila je i trojka Luiđija Datomea koji je doneo Aramiju plus 15 na ulasku u poslednju četvrtinu.

Poslednju četvrtinu daleko bolje počeo je domaći tim, ali gosti nisu dozvoljavali značajniji priključak, a sve dileme razrešio je maestalni Panter sa dve trojke, a zatim i za završnih slobodnih bacanja kojima je došao do 32 poena.

Armani je ovom pobedom prestigao CSKA po broju trijumfa u Evroligi ove sezone i sada se nalazi na drugom mestu iza prvoplasirane Barselone, a sa druge strane CSKA je u blagoj krizi rezultata pošto mu je ovo drugi uzastopni evroligaški poraz.

Osim Pantera zapaženi u pobedničkom timu bili su Šilds sa 14 i Ledaj sa 12 poena, dok su kod poraženih dominirali Džejms sa 21 i Šengelija sa 20 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke