Maratonsko poluvreme, Zvezda vodi, Partizanu više prijala pauza, šta kažu navijači? (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.03.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Posle ravnopravne prve, druga četvrtina u potpunosti pripala Zvezdi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 21. kola ABA lige, Crvena zvezda u ''Pioniru'' vodi protiv Partizana rezultatom 41:34.

Crno-beli, opterećeni serijom poraza i brojnim kadrovskim problemima, dobro su parirali Zvezdi tokom prvih deset minuta, imali su vođstvo od 14:12 u finišu ove deonice, a kada je Kori Volden pogodio trojku za 15:14 u korist Zvezde, to je bila najava onoga što ćemo gledati u drugoj deonici.

Volden je i drugu četvrtinu otvorio novom trojkom, a Zvezdina serija trajala je do 22:14, kada je Trifunović pogodio trojku za prve Partizanove poene u ovom delu igre.

Međutim, to je bio samo trenutni bljesak crno-belih koji više nisu imali rešenja za Zvezdinu odbranu, a na drugoj strani Radonjićev tim je sve lakše dolazio do poena i razlika u korist crveno-belih je porasla na ''plus 16'' - 35:19.

U tim trenucima dolazi i do incidenta na terenu. Trifunović je pokušao da zakuca, zaustavljen je prekršajem Rita, a onda je došlo do odgurivanja Tomasa i Rita, pa verbalni duel Lojda i Tomasa.

Sudije su dugo gledale snimak, na kraju Trifunović izvodi dva penala, uz po jednu nesportsku na obe strane.

Kao da je ova pauza više prijala Partizanu koji je uspeo da priđe na osam poena zaostatka (37:29) na minut i po pre kraja poluvremena. Potom sledi novi Zvezdin odgovor, četiri poena u nizu, ali sam fniš poluvremena obeležila je serija ličnih grešaka za crveno-bele, pa je Partizan sa linije penala prišao na 41:34.

Volden sa 10, Lojd i Davidovac sa po sedam poena predvodili su Zvezdu u prvom poluvremenu, Jaramaz najefikasniji u Partizanu sa osam poena, Tomas je upisao sedam, uz osam skokova.

U prilogu su neke od reakcija navijača dva kluba na Tviteru.

-


-


-


-


-


-


-


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke