Marej stavio tačku u Denveru, Joviću ni Mesi ne pomaže!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.04.2024.
07:51
Izvor: Sportske.net

Kraj za Lejkerse i Pelikanse, Boston blizu polufinala...

Povezane vesti

Iako povređen Džamal Marej je poslao Lejkerse na odmor. Pogodio je poslednji šut preko Lebrona, tri sekunde pre kraja, serija je gotova, 4:1 za Denver. Prethodno je Džejms izjednačio bacanjima, ali slično kao u utakmici broj 2, Marej je bio meč viner. Tada je pogodio sa sirenom, pa se može reći da je pravi junak ove serije. Tajron Prins je probao sa sredine terena u poslednjem napadu, očajnički pokušaj nije doneo rezultat, drugu godinu u nizu, Denver je izbacio Lejkerse na startu. Jokić je meč završio sa 25 poena, 20 skokova, 9 asistencija, malo mu je nedostajalo za 19. tripl-dabl u plej-ofu, napravio je sedam grešaka.

Kod Lejkersa Džejms 30 poena, 11 asistencija, Dejvis 17 poena, 15 skokova, centar Lejkersa se ponovo povredio, rame je u pitanju, ali je izdržao do kraja. 

Metla u Lujzijani, Oklahoma je u polufinalu. Slavili su uz 24 poena i 10 skokova Džildžesa-Aleksandera, u meču na mali broj poena. U poslednjoj četvrtini, serija gostiju 18:2 je završila posao, Vilijams je ubacio 24 poena, Gidi i Holmgren po 15. Pelikansi nisu dorasli bez povređenog Zajona, loše su šutirali u ovom poslednjem meču, MekKolum je ubacio 20 poena. Tander će imati vremena za odmor, čekaju boljeg iz duela Klipsa i Dalasa gde će biti odigrana još najmanje dva meča.

Boston kontroliše seriju, slavili su u Majamiju, sada je 3:1 za najbolji tim lige i imaće šansu da kod kuće završe posao. Derik Vajt je odigrao meč karijere, 38 poena, utišao je dvoranu sa osam trojki. Seltiksi umeju sa Majamijem na Floridi, od poslednjih 17 mečeva dobili su 14 na ovom gostovanju. Tejtum je uz 20 poena imao 10 skokova, Braun dodao 17. Kod Majamija Adebajo 25 poena, 17 skokova i 5 asistencija, Hitu nije pomogao ni Leo Mesi u publici. Bez Batlera i Rozijea nisu imali šansu, kao i u trećem meču, napad nije funkcionisao. Jović tri poena i isto toliko uhvaćenih lopti. 

Majami - Boston 88:102 (1:3)
Nju Orleans - Oklahoma 89:97 (0:4)
Denver - LA Lejkers 108:106 (4:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke