''Marka'': ''Izgleda da Zvezda ima svež novac'', Grba uzvraća: ''Plaše nas se u Evropi!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.07.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Zvezdina pojačanja snažno odjeknula u Evropi, ''Marka'' im posvetila poseban tekst.

Slobodan Sandic
Slobodan Sandic

Povezane vesti

Partizanu je prošle sezone ''za dlaku'' izmakao F4 Evrolige, a s obzirom na najave čelnika crno-belih, kao i sjajan posao koji ovog leta radi Crvena zvezda sa angažovanjem velikog broja kvalitetnih pojačanja, rastu šanse da prvi put u istoriji vidimo možda i dva srpska kluba na završnom evroligaškom turniru.

Naravno, još je prerano za takve prognoze, ali utisak je da u Evropi sve više zaziru od Crvene zvezde i Partizana.

Tako je španska ''Marka'' posvetila poseban tekst Zvezdinim pojačanjima, pod naslovom: ''Crvena zvezda ili kako obnoviti sastav za osam dana''.

Na početku se naglašava da je Zvezda ''u rekordnom roku'' dovela čak osam pojačanja (zapravo ih ima devet, prim. aut.).

''Beograđani su ozvaničili osam potpisa za isto toliko dana i imaju veoma definisan tim, iako na dnevnom redu još uvek imaju veoma interesantna imena'', piše ''Marka''.

Ističe se da Zvezda sada želi Šengeliju koji je tokom karijere radio sa Duškom Ivanovićem, sadašnjim trenerom crveno-belih, a na kraju teksta se podseća i na prošlogodišnju suspenziju Fakunda Kampaca kada je prešao u Crvenu zvezdu.

''Posle sankcija zbog finansijskih problema koje je Evroliga izrekla prošle sezone, izgleda da Zvezda ima svež novac. Otišli su Fakundo Kampaco, koji se već oprostio od kluba i krenuće u Real Madrid, Luka Vildoza (Panatinaikos) i Filip Petrušev (Siksersi), ali su kvantitet i kvalitet stigli. Biće potrebno to sklopiti kako bi Beograđani započeli borbu u sledećem izdanju Evrolige'', zaključuje ''Marka''.

Na taj tekst, kao i konstataciju urednika ''Eurohoopsa'' Arisa Barkasa da su i Zvezda i Partizan krenuli po ''A'' licencu Evrolige čim dovode tako velika imena, reagovao je Goran Grbović, proslavljeni košarkaš Partizana i direktor ''Štark Arene''.

''Večiti rivali zaslužuju A licencu, ali to što priča Barkas je zamena teza. Pojačanja dovodiš da bi igrao fajnal-for, siguran sam da Duško Ivanović i Željko Obradović samo o tome misle. U strahu su u Evropi, zavide nam, nije mi jasno što se oni bave našim novcem kada se mi ne bavimo njihovim, a imaju ga mnogo više. Kada je Real bio nadomak poraza od Partizana, nisu pisali o tome, već su gledali da izvuku živu glavu. Osvajaju titule onako kako osvajaju, nije bitno, ali mi smo sportska nacija, volimo sport i imamo predsednika koji voli sport'', poručio je Grbović u razgovoru za ''Informer''.

On je naglasio da je ovo velika stvar što Zvezda i Partizan rade i da će se na tome graditi budućnost srpske košarke.

''Verujem da i jedni i drugi mogu do fajnal-fora. Željko će nastaviti da pravi zajednicu, da ekipa postigne vrhunac u emotivnom i mentalnom smislu, dok će se kod Duška žestoko raditi. Pojačanja su odlična iako nemamo finansijskih mogućnosti kao neki drugi. Nekada je mnogo teže zadržati ekipu nego dovesti igrače, a mnogi evroligaši su zadržali najbolje košarkaše, što su sigurno morali debelo da plate. Mi ćemo se baviti sportom i nadati se istorijskim rezultatima'', zaključio je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke