''Marka'' iznela nove detalje - Da li će Hezonja i Barsa na sud i šta će biti s Panterom?!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2024.
21:59
Izvor: Sportske.net

Španski list uverava da Barselona ima potpisan sporazum sa hrvatskim košarkašem.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Tek što je Real osvojio titulu pobedom u finalnoj seriji nad Mursijom, u centar pažnje španske, ali i evropske košarkaške javnosti izbio je Mario Hezonja.

Hrvatski krilni košarkaš je tokom šampionskog slavlja poručio da ima želju da sa Realom napadne novi trofej u Evroligi, a samo dan kasnije španska ''Marka'' je prenela svoja saznanja da je Hezonja potpisao za Barselonu!

Međutim, nedugo zatim usledio je demanti iz Barselone, a mediji su ubrzo počeli da najavljuju transfer i Kevina Pantera u Barsu.

Šta se tu zapravo događa, pokušala je ''Marka'' da objasni u svom novom tekstu na ovu temu, a koji u nastavku prenosimo.

''Marka može čvrsto da uveri da dokument koji su potpisale obe strane postoji, iako ga Barselona sada poriče ili pokušava da osigura da on nema pravnu važnost. Stvar bi mogla da završi na sudu'', piše ''Marka'' u uvodu i nastavlja:

''Dogovor Marija Hezonje, igrača Real Madrida do 30. juna, sa Barselonom uzdrmao je košarkaški svet. Pogotovo u trenutku kada je sve obelodanjeno, samo dan nakon što su beli osvojili titulu prvaka u Mursiji, a Hrvat je, neobjašnjivo, ostavio otvorena vrata svom kontinuitetu u Real Madridu.

'U Madridu su me dočekali raširenih ruku kada su govorili s.anja o meni i želeo bih da uzvratim svu tu ljubav sa više godina uspeha', rekao je krilni igrač na parketu Palasio de los Deportes u Mursiji. Svako bi pomislio da su ove izjave rezultat zagrevanja posle osvajanja Lige. Ali ne, jer je nekoliko minuta kasnije, hladnije glave, otišao dalje sa još naglašenijom izjavom o namerama: 'Želeo bih da Real Madridu i našim navijačima donesem još mnogo titula u narednim godinama. Nadam se da će se to desiti', rekao je za Movistar + sa osmehom na licu.

Madriđani su protrljali ruke nakon ovih komentara, zbog čega je sutradan Markina vest o njegovom dogovoru sa Barselonom pala kao bokal ledene vode na njih - na sam Real Madrid, koji je bio uzbuđen zbog njegovog mogućeg kontinuiteta i na Barselonu, koja je već imala potpisan dokument sa igračem da nosi njen dres naredne četiri sezone za po tri miliona neto za svaku od njih.

Zbunjenost i bes su bili ogromni u svim uključenim stranama. U Madridu, jer je igrač potajno izneverio najavu da bi želeo da nastavi da nosi beli dres ako mu poboljšaju ponudu za obnovu ugovora. I u Barseloni, gde nisu verovali Hezonjinim izjavama posle potpisanog sporazuma sa njim.

Barselona je nakon svega bila primorana da se obrati agenciji Efe kako bi putem neidentifikovanog portparola kluba dala svojevrsni demanti.

'Zanima nas budućnost hrvatskog igrača pred završnu fazu Evrolige, kao što je bilo interes sa svih strana, ali nikada ništa nije bilo potpisano, a onda smo procenjivali druge opcije koje su izgledale bolje'''.

''Marka'' dalje navodi da je Hezonjina izjava o želji da donese još jednu evropsku titulu Realu izazvala nezadovoljstvo među navijačima Barselone koji su navodno porulili: ''Mario? Ne, hvala''.

''Barselona se našla između kamena i nakovnja, i iako sada uverava da ovaj sporazum ne postoji, Marka je u poziciji da osigura da je ovaj sporazum stvaran i da se odslikava u dokumentu. Naš novinar prati ovaj slučaj već pet meseci, od kada je došlo do prvog zbližavanja Barse i hrvatskog igrača, i može čvrsto da potvrdi da taj pakt postoji. Da, on je svojim očima video taj sporazum oličen u dokumentu potpisanom rukom predstavnika Barselone i samog Hezonje.

Druga stvar je što tim Barse sada pokušava da izađe iz cele priče tako što sada kaže da ovaj sporazum ne postoji ili argumentuje da ne važi. U stvari, formalni ugovor nije mogao biti predstavljen ACB-u sve dok Hezonja formalno ne okonča svoj ugovorni odnos sa Madridom 30. juna. I tada bi beli imali vremenski period da mogu da iskoriste, ako žele, pravo preče kupovine za igrača, što bi ih primoralo da izjednače ponuđenu platu kao i sve klauzule uključeni u njega.

Kontroverza se sada vrti oko toga da li je ovaj sporazum, koji postoji bez obzira koliko ga Barselona poricala, mrtvo slovo na papiru ili je obavezujući. Ono što je jasno jeste da ako obe strane ne postignu dogovor da se taj sporazum poništi, stvar može da se završi i na sudu koji bi doneo odluku o tome. Da li se dogovoriti, poništiti ugovor ili ga dati igraču, sa čime bi klub morao da ispoštuje ono što je dogovoreno ili, gde je to prikladno, obešteti Hrvata. A kasa Barse nije dovoljna za mnoge troškove. Možda im ne preostaje ništa drugo nego da to prihvate'', navodi ''Marka''.

Na kraju je u tekstu španskog lista napravljen osvrt i na najnoviju situaciju sa Kevinom Panterom i njegovim najavljenim transferom u Barselonu.

''Namera Barselone, bar danas, nije da potvrdi taj sporazum. Najočigledniji dokaz je to što je posle Hezonjinih neprikladnih izjava klub hitno reaktivirao opciju Kevina Pantera, američkog beka sa srpskim pasošem iz Partizana. Traži se strelac i ako uspeju da ovaj sporazum sa Hezonjom ne bude pravno obavezujući, izabran bi bio Panter. Dolasku dvojice igrača, zbog očigledno nesigurnog budžeta kluba, ne bi bilo mesta. Moraćemo da sačekamo sledeće pokrete Barse tima i Hezonje da vidimo kako će se ova sapunica završiti'', zaključuje ''Marka''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke