''Marka'' o Mirotićevom ''prokletstvu'', Barsu čeka totalna rekonstrukcija na leto, šta će biti sa Kalinom?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.05.2023.
09:12
Izvor: Sportske.net

Ovaj fajnal-for se činio kao sjajna prilika za titulu. Da li i poslednja?

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Baš kao i pre godinu dana u Beogradu, Real je u polufinalu fajnal-fora u Kaunasu sinoć bio bolji od Barselone (78:66) i tako raspršio snove Katalonaca da mogu do finala, a onda i do treće titule prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Barselona je na ovaj završni turnir došla posle serije od čak 11 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, među kojima je bila i ubedljiva pobeda nad Realom u Endesa ligi (97:82) pre mesec dana.

Tu seriju Barsa je prekinula kada joj je pobeda bila najvažnija, a posle svega što smo sinoć mogli da vidimo, jasno je da će na leto morati da dođe do velike rekonstrukcije i u trenerskom i u igračkom kadru, ukoliko u Barseloni žele da konačno osvoje tu toliko željenu titulu prvaka Evrope. Podsetimo, poslednju su osvojili još 2010. godine.

Ono što je jedan od najjačih utisaka posle sinoćnje urakmice, jeste očajna partija prve zvezde Barselone, Nikole Mirotića koji je odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri. Šut ga nikako nije služio, pogodio je samo jedan od ukupno deset pokušaja, i to kada je već postalo jasno da Real ide u finale.

''Marka'' danas piše o Mirotićevom ''prokletstvu'', jer je od početka karijere čak šest puta učestvovao na završnim turnirima Evrolige, a nijednom nije uspeo da podigne pehar.

Prva tri učešća imao je u dresu Reala, u periodu od 2011. do 2014. godine, a preostala tri od dolaska u Barselonu pre četiri godine.

Individualno, Mirotić je prošle godine proglašen za MVP-ja Evrolige, a kao igrač Reala je dva puta bio ''Zvezda u usponu'' Evrolige, ali iz ove perspektive mu je to slaba uteha.

Veliko je pitanje da li će Mirotić i ostati u Barseloni po završetku ove sezone, možda će pokušati da sa nekim drugim klubom ostvari svoj san, a gotovo je izvesno da će i trener Šarunas Jasikevičijus morati da potraži novu sredinu, jer ni on posle tri pokušaja nije uspeo da dovede Barselonu do evropskog trona.

Neizvesno je šta će biti i sa našim Nikolom Kalinićem, a rasplet te priče navijači Crvene zvezde nestrpljivo iščekuju. Treba li da objašnjavamo zbog čega?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke