Marko Gudurić i dalje emotivno rastrojen: "Biće uzbudljivo sa Zvezdom i Partizanom u EL"

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.09.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Sprema se da bude lider tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Srpski reprezentativac iz redova Fenerbahčea Marko Gudurić uzbuđen je uoči starta nove sezone sa svojim klubom, gde će zajedno igrati sa zemljakom Nemanjom Bjelicom.

Gudurić je jedan od starosedelaca u Feneru koji je poprilično promenio roster u pauzi između dve sezone. Stigao je i novi trener u vidu Dimitrisa Itudisa, a Grk upravo od Gudurića očekuje da bude jedan od lidera ekipe.

"Imali smo razgovor nakon što je došao. Itudis mi je rekao da očekuje da budem jedan od lidera, odmah posle Meliha Mahmutoglua. Želi da igram kao što je to bilo protiv Efesa u finalu prvenstva. Da budem lider, kreiram za ostale, da budem agresivan... Imamo dobru konekciju i upoznat sam sa njegovim stilom igre", kazao je Gudurić za "Jurohups".

Ove godine će u timu imati zemljaka Nemanju Bjelicu koji je stigao kao šampion NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima.

"Uzbuđen sam što ćemo igrati zajedno. On je sjajan igrač. Nesebičan, vrlo pametan, odlično čita igru. Mislim da će biti sjajan dodatak za tim i svlačionicu".

U Evroligi će biti i novih/starih rivala. Partizan se vraća, tu je i Crvena zvezda. Marko Gudurić zna kako izgledaju te utakmice.

"Biće zanimljivo. Otkako sam u Feneru, igrali smo samo jednom protiv Partizana i to je bila prijateljska utakmica. Biće zabavno, ne mogu da dočekam te utakmice".

Gudurić je istakao da se fizički oseća odlično, ali na psihološkom planu i ne baš. Razlog - Evropsko prvenstvo.

"Iskreno, fizički sam sjajno, ali psihički i emocionalno... Nije bilo lako leto sa nacionalnim timom, imali smo mnogo velika očekivanja. Ali, na kraju dana, to je život, to je sport", istakao je Gudurić.

On je još upitan da prokomentariše kakav je Nikola Jokić privatno, na šta je rekao da je dvostruki uzastopni MVP NBA lige odličan momak, porodičan, 'normalan lik'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke