Marković probio led posle dve godine - Iznenadićete se protiv koga je blistao poslednji put!

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.02.2022.
09:23
Izvor: Sportske.net

Dugo je čekao na ovakav meč.

KK Crvena zvezda mts/Djordje Kostic
KK Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Marković odigrao je prošle večeri najbolju partiju od dolaska u redove šampiona AdmiralBet ABA lige i AdmiralBet KLS.

Iako Radnički nije merilo, Marković je bio izuzetno šuterski raspoložen i koristio je prostor koji mu je ekipa Ivice Vukotića ostavljala svojim niskim blokom. Meč je otvorio sa tri trojke i najavio da će odigrati svoju najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone.

Dejan Radonjić je odabrao da upravo on bude startni plejmejker ne bi li iskoristio priliku da ga razigra za nastavak sezone koji će biti ključan i popularni Pefi mu je to uzvratio.

Imao je učinak od 16 poena, dva skoka i pet asistencija šutirajući za tri poena 4/5. Sve to, uspeo je za 15 minuta na parketu. Ovo je, verovali ili ne, najbolji poenterski meč Stefana Markovića u poslednje dve godine! S razlikom u dve sedmice, datumi su se gotovo poklopili! 

Naime, Marković je poslednji put efikasniji bio još 5. februara 2020. godine noseći dres Virtusa u Evrokupu, a protivnik je bio, ni manje ni više nego Partizan! Crno-beli su savladali tim iz Bolonje sa 84:82, a Marković je ubacio 17 poena, uz tri skoka i četiri asistencije. I te večeri je šutirao odlično sa linije za tri (3/5).

Uloga iz prošlog meča mogla bi da vrati samopouzdanje nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje, uprkos tome što rival, uz sve poštovanje, nije bio ravnopravan protivnik. 

Da li je to bio samo kratkotrajni bljesak ili najava boljih igara, saznaćemo već sutra u polufinalnom meču Kupa Radivoj Korać koji Crvena zvezda igra protiv Mege u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke