Markus Hauard kao iz topa: "Partizan ide na F4!"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.10.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net, Sport klub

As Baskonije ne krije oduševljenje prema prvom rivalu u Evroligi.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Najbolji košarkaš Baskonije Markus Hauard govorio je u hvalospevima uoči predstojećeg evroligaškog duela protiv Partizana na startu sezone u elitnom takmičenju.

Prvi strelac Evrolige u prethodnoj sezoni vidi crno-bele u krugu ekipa koje bi mogle da se nađu na završnom turniru, kada se odlučuje o novom šampionu.

"Panatinaikos, Olimpijakos, Real Madrid i recimo, Partizan", rekao je šuter Baskonije na pitanje novinara Sport kluba ko bi mogao da se nađe na fajnal-foru ove sezone.

Košarkaš sa američkim i portorikanskim dvojnim državljanstvom obrazložio je zbog čega smatra da će crno-beli biti konkurentni da se posle deceniju i po nađu na završnom turniru.

"Napravili su brojne promene, ali mi se dopada roster kojim raspolažu. Smatram da imaju brojne talentovane igrače i verujem da će mnoge iznenaditi ove sezone", nije krio Hauard oduševljenje prema rosteru koji je Željko Obradović sastavio sa ovu sezonu.

Poseban segment razgovara ticao se beogradske publike kao neizostavnog dela kada se govori o KK Partizan.

"Veoma poštujem srpske navijače zbog načina na koji bodre svoje klubove. Znam da umeju da zastraše mnoge koji kroče u dvoranu, a to je sa dobrim razlogom. Ipak, poštujem ih iz ličnog ugla, kao i klubove – zbog pažnje i neizmerne podrške timovima. Veoma je zabavno igrati zbog okoline i intenziteta koji osetite čim izađete iz autobusa i kročite u dvoranu", rekao je Hauard, a zatim obrazložio razliku između Partizanovih i Zvezdinih navijača.

"Recimo, Zvezdini navijači su intenzivni na svoj način, a Partizanovi na svoj. Primećujem takve detalje. Time pokazuju koliko cene košarku uopšte, ali i igru u Evropi. Kapa dole navijačima u Srbiji, čine igru daleko zabavniju i to izrazito poštujem", poručio je as baskijskog kluba.

Hauard će bez sumnje činiti najveću snagu u nešto izmenjenom timu Baskonije u novoj sezoni, a nema sumnje da će i kod Pabla Lasa voditi glavnu reč kada je reč o šuterskom raspoloženju.

Baskonija na startu evroligaške sezone dočekuje Partizan u četvrtak od 20:30 u meču gde ima priliku da nanese treći uzastopni poraz beogradskom timu pred svojom publikom.

Podsetimo, Partizan je u prvu oktobarsku nedelju zakoračio u kompletnom sastavu pošto se Ajzea Majk priključio treninzima crno-belih, ali su male šanse da se nađe u sastavu za gostovanje u Vitoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke