Maskirani Topić do 20-10 dabl-dabla, Megin prvenac u Železniku

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 16.10.2023.
22:07
Izvor: Sportske.net

Jedna tehnička promenila tok.

abaleague.com/Dragana Stjepanovic
abaleague.com/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Košarkaši Mege upisali su prvu pobedu u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige, savladavši FMP 83:73 u Železniku u meču trećeg kola.

Izuzetno izjednačen meč u Železniku pun smena u vođstvu i bez velikog odmicanja na obe strane sve do poslednje deonice. Domaći FMP je maksimalno stigao do pet poena prednosti u prvom poluvremenu.

Čim su se gosti malo odmakli u poslednjoj deonici na 64:58 zahvaljujući četiri vezana poena Topića, usledila je direktna serija "pantera". Mega je do blage distance, u ovakvim mečevima ogromne, došla posle tehničke greške dosuđene klupi FMP-a zbog faula nad Jelavićem. Kazneni penal je pogodio Topić, pa Jelavić stopostotan na svoja dva za 69:64. Momentum potpuno kreće u korist Mege, koja dolazi do dvocifrene prednosti u samom finišu.

Nikola Topić je nastavio sa izuzetnim partijama u sezoni, upisavši dabl-dabl od 21 poena i 10 asistencija za 34 minuta na parketu uz visokih 54 posto iz igre. Čak 17 poena je upisao u poslednjoj deonici. Instant doprinos viđen je od povratnika i ujedno bivšeg igrača FMP-a Nikole Jankovića sa 16 poena. Uroš Plavšić je ubacio 15 poena.

Hugo Beson je sa 15 poena bio prvi strelac u FMP-u. Aleksa Stepanović ga je pratio sa 12, Luka Aščerić i Džordan Voker su ubacili po 10 poena.

Mega i FMP su sada izjednačeni sa jednim trijumfom i dva poraza.

Obe ekipe u narednom kolu čekaju dueli sa "večitima". FMP gostuje Zvezdi, dok Mega dočekuje Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke