Mateo: "Partizan definitivno među najboljima u Evropi, zona donela pobedu"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.05.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Uspeo je Mateo da iskoristi izostanak Lesora i Pantera...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mateo je istakao posle meča da je veoma srećan zbog svega što je njegov tim učinio u trećoj utakmici, a posebno je istakao zonsku odbranu kao činilac koji je doneo pobedi. 

"Počeli smo loše, u odbrani posebno. U ovoj divnoj atmosferi smo nekako uspeli da se vratimo. Sa Tavaresom smo dobili dosta, izgubili smo Porijea... Morali smo da poboljšamo odbranu, da preokrenemo rezultat, a u poslednjim minutima smo bili izjednačeni. Vilijams-Gos nam je doneo prednost. Veoma sam ponosan jer nije lako pobediti ovde. Moramo mnogo da se borimo da pobedimo sledeću... Nije lako pobediti ovde, veoma sam srećan načinom na koji smo igrači. Moramo da se borimo još jednu da bismo seriju vratili u Madrid", rekao je u uvodnom obraćanju Mateo. 

Zonska odbrana je bila način za odbranu igrača Reala. 

"Nekad ima efektivnosti, nekad nema. Partizan je igrao sa agresivnošću tokom čitave utakmice. Ubijali su nas tranzicijom, morali smo da zaštitimo odbranu, Smailagića. U ovom slučaju je bilo tako, zona nam je donela dosta", rekao je Mateo. 

Izostanak Lesora je dobro uspeo da iskoristi. 

"Lesor je sjajan igrač, danas smo imali snagu unutra. Našli smo način da ih napadnemo danas. Partizan je definitivno jedan od najboljih timova u Evropi", rekao je on. 

"Igrali smo košarkašku utakmicu. Atmosfera je bila sjajna. Nadam se da se ono u Madridu više neće dešavati. Svi su se izvinili zbog toga. Sad moramo misliti samo na košarku. Ono nije bilo dobro za bilo koga. Hajte da pričamo o košarci", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke