Matijas Lesor je najbolji skakač Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.12.2022.
11:07
Izvor: Sportske.net

Brojke govore...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Petnaest kola odigrano je do sada u Evrolige, pa eto još jedne prilike da se osvrnemo na statističke podatke i vidimo ko se od pojedinaca najviše istakao.

Jedno ime se posebno izdvaja - Matijas Lesor, prvi centar Partizana.

On je u dosadašnjem toku sezone pružao najkonstantnije partije u ekipi Partizana, gotovo uvek je bio među najistaknutijim igračima u svojoj ekipi, a to prepoznaje i statistika, pa je Lesor po indeksu korisnosti već dugo u Top 3 igrača Evrolige.

Njegov prosečni indeks u prvih petnaest kola je 21.0, a ispred njega su samo Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 25.3 i Vasa Micić iz Efesa sa 21.5.

Ali, ako posmatramo samo skokove kao posebnu statističku kategoriju, tu je Lesor bez premca u Evroligi.

On je za sada najbolji skakač elitnog evropskog takmičenja sa 7.5 skokova po meču, a drugi je Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 7.2. A ako se posmatraju samo ofanzivni skokovi, tu je Lesorova dominacija još izraženija - ima ih 4.0 u proseku, a njegov prvi pratilac je Valter Tavares iz Reala sa 2.9 ofanzivnih skokova u proseku po meču.

Kada su u pitanju šuteri, najbolji je Dvejn Bejkon iz Panatinaikosa sa 20.3 poena po utakmici, ispred Klajburna iz Efesa sa 19.3 i Vezenkova sa 19.2 poena u proseku. Četvrti je Majk Džejms iz Monaka sa 18.2, a Vasa Micić je peti sa 17.9.

Najbolji asistent je Kostas Slukas iz Olimpijakosa sa 6.9 u proseku, a prate ga Micić i Braun sa 6.5 asistencija po meču.

AdmiralBet je ažurirao kvote za osvajanje Evrolige, pa je sada kvota na Zvezdin trijumf 60.00, a na Partizan je kvota 80.00. Prvi favoriti su i dalje Efes i Real Madrid sa kvotom 4.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke