Matijas Lesor - Šta Francuz donosi Partizanu?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.12.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net

Partizan posle duge potrage pronašao željeno pojačanje.

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

Povezane vesti

Francuski centar Matijas Lesor je, kako je poznato, danas potpisao ugovor sa Partizanom.

Tri godine pošto je okončao saradnju sa Crvenom zvezdom, Matijas Lesor se vratio u AdmiralBet ABA ligu, ali i poznato okruženje, budući da će nastupati za njihovog najvećeg rivala.

On se kao pojačanje dva najveća srpska kluba spominjao još letos, ali do dogovora nije bilo ni sa jednom stranom i rešio je da prihvati poziv Makabija iz Tel Aviva sa kojim je imao ugovor na dva meseca. Izraelci nisu želeli da ga zadrže po isteku tog perioda, te je postao slobodan agent i istog trena su počele spekulacije u vezi sa njegovim dolaskom, pre svega u Crvenu zvezdu. Naposletku, odabrao je Partizan kojem je, prema svemu viđenom ove sezone, prekopotreban sličan profil igrača.

Tim Željka Obradovića imao je velikih poteškoća sa skokovima na oba kraja parketa, a kao ekipa koja slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa sebi ne sme da dozvoli da se nalaze na tek osmom mestu po broju ofanzivnih skokova u tom takmičenju. Kada je u pitanju defanzivni skok, tu su četvrti najbolji tim u EK. U svakom slučaju, Matijas Lesor će doprineti da se te statističke kolone poboljšaju jer je košarkaš kojeg krase impresivne atletske sposobnosti. Samim tim, ekipe koje su mučile Partizan pod košem, a objektivno su nižeg kvaliteta - sada to neće tako lako uspevati kada je Lesor na parketu. Vrlo je dobar u finiširanju sa pik-en-rola i uneće čvrstinu na oba kraja terena, posebno na defanzivnom planu jer mu je skok na tom delu terena strana koju bolje kontroliše.

Ujedno, to znači da će Alen Smailagić više dejstvovati na poziciji krilnog centra, što mu više odgovara. Popularni "Smajli" je neretko bivao na "petici" u nedostatku klasičnog centra, ali sada će Lesor deliti minutažu sa Balšom Koprivicom koji se još uvek razvija.

 Za Makabi je odigrao pet utakmica u Evroligi ove sezone s prosečnim brojem poena od 7.4. Prethodno je za Monako u Evrokupu, u kampanji u kojoj su osvojili trofej ubacivao 12.5 poena po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke