''Mazohizam - Mi smo davali Zvezdi, a Zvezda samo uzima''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2022.
23:42
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Sudije sa tim nisu imale veze.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic

Povezane vesti

Zagrebačka Cibona od dolaska slovenačkog stručnjaka Gašpera Okorna igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone, a malo je nedostajalo da njegov tim iznenadi i Crvenu zvezdu pre nekoliko dana u ''Draženovom domu''.

Zvezda je na kraju slavila sa 78:74, a ovaj meč obeležila je žestoka reakcija Okorna u finišu prvog poluvremena, tokom jednog tajm-auta. Bio je tada veoma ljut na svoje igrače, koji su olako prokockali šest poena prednosti i dozvolili crveno-belima da preuzmu kontrolu dešavanja na terenu.

Ovu svoju reakciju Okorn je prokomentarisao u razgovoru za ''Sportcast'' na zagrebačkim Sportskim novostima.

''Ma, joj... Moji igrači to moraju shvatiti. Tri dana pričamo o skoku, o fundamentima. To će odlučiti, skok, a ne neke druge stvari. Ako hoćemo sa Zvezdom biti u egalu, onda mora biti skok i odbrana jedan na jedan. A onda vodiš 32:28, okreneš priču i ti si u ritmu. Ti trčiš Zvezdi u leđa, ti ih imaš... A šta se onda dogodi? Izgubimo loptu, koš-faul na drugoj strani, kontra... U trenutku to Zvezda okreće. A to ne ide tako...

Kad mi padne mrak, a meni je pao, jer prokockali smo sve, i to sami... Mi smo davali Zvezdi, a Zvezda samo uzima. Ni sudije nam nisu krive, sami smo sebe dobili, bio je to kao neki mazohizam... Nema druge, moraš igračima to nekad objasniti i na takav način'', konstatovao je Okorn.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke