Međusobni skor sad postaje mnogo važan, kako tu stoje Zvezda i Partizan?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2024.
21:50
Izvor: Sportske.net

Nisu samo bitne pobede, nego i koš-razlika.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sve smo bliži završnici ligaškog dela takmičenja u Evroligi. Sinoć je kompletirano 22. kolo i do konačnog raspleta je ostalo da se odigra još 12 kola.

Istovremeno, to je bilo peto kolo u drugom delu sezone, pa je prilika da napravimo prvi presek kako Zvezda i Partizan stoje u međusobnom skoru sa rivalima sa kojima su se oba puta sastali ove sezone.

U tih poslednjih pet kola Partizan je igrao protiv Asvela, Crvene zvezde, Fenerbahčea, Makabija i Panatinaikosa. Od tih pet protivnika, crno-beli samo protiv Asvela imaju bolji međusobni skor, što im čak i ništa ne znači, jer im Asvel nije konkurent za plasman u plej-of.

Sa Zvezdom crno-beli imaju skor 1-1 u pobedama, ali uz lošiju koš-razliku, isto kao i protiv Fenerbahčea, Makabija i Panatinaikosa.

S obzirom na veliku neizvesnost koju možemo da očekujemo do kraja ligaškog dela sezone, baš kao i pre godinu dana, biće veoma važno da Partizan pogotovo protiv direktnih konkurenata ima bolji međusobni skor, a naredni rival biće mu Žalgiris u ''Štark areni''.

Što se tiče Crvene zvezde, ona ima dve pobede manje od Partizana, ali bolji međusobni skor od crno-belih, takođe i od Fenerbahčea i Asvela, ali joj je lošiji skor u duelima sa Armanijem i Baskonijom. U sledećem kolu Zvezda gostuje Albi u Berlinu i tu će biti važno samo da se ostvari pobeda, jer Alba nije konkurent crveno-belima za prolaz dalje.  

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke