Medžik Džonson postao milijarder, uz MJ-a, Lebrona i Tajgera

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 30.10.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Pametna ulaganja u velike kompanije.

Epa/Dan Anderson
Epa/Dan Anderson

Povezane vesti

Jedna od najvećih košarkaških zvezda ikada Irvin "Medžik" Džonson postao je četvrti milijarder iz sveta sporta.

"Forbs" je procenio Džonsonovo bogatstvo na oko 1,2 milijarde dolara, a drugi sportisti milijarderi su NBA igrači Majkl Džordan i Lebron Džejms i golfer Tajger Vuds.

Džonson je čitavu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima od 1979. do 1992. kad mu je otkriven HIV, pa kratak povratak 1996. godine. Čuveni magazin navodi da je zaradio 40 miliona dolara tokom košarkaške karijere.

Britanski "Bi-Bi-Si" piše da Medžik ima vlasnični udeo u brojnim kompanijama, uključujući i bejzbol tim Los Anđeles Dodžers. Najveći prihod dolazi iz udela u kompaniji "EquiTrust" koja se bavi životnim osiguranjem. Izvan sporta, Džonson ima udeo u "Starbaksu", "Burger kingu" i drugim manje popularnim kompanijama.

Džonson je jednom prilikom istakao da je mogao ranije da postane milijarder, ali je odbio akcije "Najkija", kada je počeo NBA karijeru, a poznato je da je nekadašnja košarkaška zvezda imala ugovor sa "Konversom" - 100.000 dolara godišnje.

Medžik Džonson je u karijeri tri puta bio MVP, a isti broj nagrada osvojio je i u finalima NBA lige, gde je pet puta bio pobednik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke