Drama u Laktašima pripala Megi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.01.2023.
19:14
Izvor: Sportske.net

Dosta dobrih poteza, ali i grešaka i jednih i drugih. Na kraju zaslužena pobeda gostiju.

Igokea - Marija Vuruna
Igokea - Marija Vuruna

Povezane vesti

Pobeda ekipe Mege u okviru 15. kola AdmiralBet ABA lige i to na gostovanju u Laktašima protiv Igokee, bilo je 109:115 posle produžetka. 

Izuzetno neizvesna utakmica u Laktašima. 

Domaćin je imao prednost tokom ogromnog dela meča, stigao do čak 10 poena viška u trećoj deonici, ali su gosti uspeli da se vrate u meč. 

Odlično je u finišu meča igrao Đurišić, pogodio je i Kazalon jednu veoma bitnu trojku, Rudan je koristio svoje šanse pod košem i Mega je čak i vodila u finišu. 

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Igokea je imala neverovatnog Kroforda koji je blistao, kao i Tanasković koji je odigrao jednu od boljih utakmica do sad. 

Upravo je Rudan iskoristio svoje tehničke karakteristike i poentirao je za 92:95 na ulasku u poslednji minut, a onda trojka Amada Rorija za 93:98. Nije bilo gotovo jer su gosti poklonili jednu loptu Igokei, Tanasković je pogodio dvojku uz slobodno bacanje, koje, na njegovu žalost, nije iskoristio, pa je ostalo 99:100. Rori je pogodio dva bacanja, a onda napravio faul pri šutu za tri poena, Igokea je imala novi bonus život u ovoj igrici. 

Kroford je pogodio sva tri, otišlo se u produžetke, neverovatno šta je Mega ispustila. 

Ipak, iskupila se u nastavku. 

Rori je pogodio novu trojku, opet je Mega imala i 4 poena viška, a najbitnije poene postiže Mušikić koji je uhvatio ofanzivni skok, a onda i pogodio za 107:112. 

Rori najefikasniji u Megi sa 24 poena, odigrao je jedan od najboljih mečeva od dolaska u klub. Cerovina i Rudan su imali po 17, Đurišić veoma bitan u finišu poslednje deonice, ukupno 14 za njega. 

Kod domaćina Kraford 22 poena i 12 asistencija, Tanasković 22 poena, Marić 16, Milosavljević 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke