Mega bez Plavšića na Zvezdu, Barać upozorava: "Čeka nas tim sa šampionskim ambicijama"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 02.05.2024.
14:16
Izvor: Sportske.net

Mega uz ulogu autsajdera ima i problem sa igračkim kadrom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Mege napravili su uspeh plasmanom u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige, a sada ih čeka serija na dve pobede protiv Crvene zvezde za plasman u finale. 

Na startu polufinalnog okršaja, izabranici Marka Baraća gostuju u dvorani Aleksandar Nikolić, a susret je zakazan za petak od 19 časova.

Trener Mege Marko Barać izneo je meč sa Zvezdom da od svog tima traži da iskoristi svaku priliku da ugrozi favorita.

"Očekuje nas utakmica protiv tima koji ima šampionske aspiracije i koji je veliki favorit. U odnosu na dosadašnji deo sezone pojačani su vrhunskim plejmejkerom Topićem, što naš posao čini jos težim. I pored svih kadrovskih problema želimo da igramo dobru košarku, što radimo cele sezone, i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže", rekao je Barać,

Košarkaš Mege Stefan Miljenović istakao je da će ekipa učiniti sve da nadomesti izostanke, pre svega kapitena Uroša Plavšića:

"Očekuje nas utakmica protiv veoma jake i kvalitetne ekipe Crvene zvezde. Mi smo pauzu do pocetka polufinalne serije iskoristili da maksimalno treniramo i iako oslabljeni povredom kapitena Plavšića i još nekoliko igrača, u utakmicu ulazimo svesnih svojih kvaliteta i nadam se da ukoliko uspemo da na teren prenesemo zamisli stručnog štaba, neće izostati dobra i kvalitetna utakmica", kazao je Miljenović.

Druga utakmica na programu je 7. maja od 20 sati kada će Mega dočekati Crvenu zvezdu u Hali sportova Ranko Žeravica. 

Eventualna "majstorica" biće odigrana 10. maja i u tom slučaju bi Zvezda bila domaćin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke