Mega nikad mlađa, slede iskušenja u Superligi!

Autor: Ivan Cvetković
petak 06.05.2022.
15:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mege u subotu će dočekati ekipu Slobode iz Užica, u prvom meču četvrtfinala Superlige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da će njegov tim dodatno podmlađen ući u takmičenje u Superligi, kao i da se nada da će želja, energija i motivacija biti na visokom nivou.

"Posle devet meseci rada i takmičenja u ABA ligi ulazimo u novo takmičenje, Superligu koja se igra po plej-of sistemu kao i prethodne sezone. Ostali smo bez okosnice tima i praktično mlad tim koji je nastupao u AdmiralBet ABA ligi biće još mlađi. Imali smo jako malo vremena da pokušamo da ukomponujemo deo tima koji je nastupao u AdmiralBet ABA ligi sa momcima koji su pridošli pre sedam dana", rekao je Jovanović, preneo je klupski sajt.

"Bez obzira na sve to i uzevši u obzir da smo jako mladi, nadam se da će naša želja, energija i motivacija biti na visokom nivou. Shodno tome, naša ambicija je da što duže ostanemo u plej-ofu i da kroz samo takmičenje podignemo nivo timske igre", dodao je on.

Košarkaši Mege u subotu će dočekati ekipu Slobode iz Užica, u prvom meču četvrtfinala Superlige.

Četvrtfinalna serija igra se na dve pobede, a drugi meč na programu je u ponedeljak u Užicu.

Pobednik ove serije igraće u polufinalu protiv boljeg iz meča u kojem igraju Sloga i Vojvodina.

Samo pobednik plej-ofa priključiće se daljem takmičenju, u kojem će nastupati tri najbolja srpska tima iz AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda, Partizan i FMP.

Jovanović je rekao da užički tim nekoliko sezona selektira kvalitetne domaće i mlade igrače, koji su uspeli da odu na viši nivo.

"Oliver Popović radi jako dobar posao svih ovih sezone, bez obzira što je nekoliko igrača iz okosnice tima otišlo, uspeo je da ih nadomesti novim igračima i da ih ispromoviše. Mi ćemo biti okrenuti nama, pokušaćemo da pred svakog protivnika izađemo maksimalno motivisano i da iz utakmice u utakmicu pokušamo da budemo bolji", istakao je on.

Kapiten Mege Luka Cerovina rekao je da ekipa u plej-ofu mora da iskoristi prednost domaćeg terena.

"Trenirali smo dobro u prethodnom periodu, imamo izmenjenu ekipu u odnosu na ABA ligu, tu je nekoliko novih igrača i ovo će biti pravi izazov za sve nas. Ne smemo nijednog trenutka da se opustimo, jer imamo malo prostora za ispravljanje grešaka. Uz pravi pristup i angažovanu igru od samog starta, verujem da možemo da opravdamo ulogu favorita protiv Slobode", zaključio je Cerovina.

Ulaz u dvoranu "Mega Factory" u Beogradu za prvi meč četvrtfinala biće slobodan.

Prvi duel izmedju Mege i Slobode igra se u subotu od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke