Kakav šok za Partizan pred derbi! Crno-beli stigli minus 20, pa izgubili autokošem!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.10.2023.
22:09
Izvor: Sportske.net

Neverovatna završnica i veliko iznenađenje!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poslednja utakmica četvrtog kola AdmiralBet ABA lige donela je spektakularnu borbu Mege i Partizana u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' i na kraju veliko iznenađenje!

Mega je uspela da nanese prvi poraz aktuelnom šampionu u ova četiri kola, pre svega zahvaljujući sjajnoj igri tokom prvih 25 minuta. Na kraju, 88:86 za Megu, uz neverovatan rasplet u poslednjoj sekundi!

Od samog početka utakmice Partizan je bio u kontraritmu. Opet mnogo problema u organizaciji napada, kao i u skoku, što ove sezone već postaju hronični problemi crno-belih i zbog čega navijači uporno apeluju da se angažuju još dva pojačanja o kojima se mesecima govori.

Mega je, s druge strane, imala raspoloženi tandem Tomić-Đurišić, ali su ih odlično pratili i Maloveci Iljasoglu.

Dugo crno-beli nisu nalazili rešenja u napadu, što je domać tim koristio i poveo sa 17:4 sredinom prve četvrtine.

Do kraja ovog dela igre Partizan je prišao na ''minus deset'', bilo je 21:11, ali ništa se bitnije nije promenilo ni tokom druge četvrtine.

Mega je uspešno održavala prednost, a Partizan osim Alekse Avramovića nije imao nijednog raspoloženog igrača u napadu. Uz inferiornost u skoku (22:11 za Megu u skokovima u prvih 20 minuta igre), loše procente šuta iz igre, Partizan nije ni mogao da se nada boljem rezultatu od 40:29 koliko je Mega vodila na poluvremenu.

Očekivala se reakcija ekipe Partizana od početka drugog poluvremena, ali umesto toga, Mega stiže i do 20 poena prednosti, poenima Nikole Topića za 52:32!

Problem za Megu ubrzo je postala četvrta lična greška Nikole Topića, ali već u narednom napadu četvrtu ličnu na drugoj strani pravi i kapiten Partizana Kevin Panter, tek što se vratio u igru posle duže pauze na klupi.

I bez Topića u igri, Mega je nastavila da pravi probleme Partizanu, a u njegovom odsustvu glavnu ulogu je preuzeo odlični Đurišić.

Ipak, trojkom Zeka Ledeja Partizan prvi put u drugom poluvremenu smanjuje na ispod deset poena razlike - 61:52.

Avramović je, izgleda, bio jedina Obradovićeva nada u ovoj utakmici, pa ga trener crno-belih gotovo nije ni izvodio iz igre do pred kraj treće četvrtine, ali na sreću crno-belih, veliki doprinos u napadu počeli su da daju i Kaminski i Ledej, a i Jaramaz je uneo novu energiju svojim ulaskom.

Najviše zahvaljujući njima, kao i Naneliju koji je počeo da pogađa za tri poena, Partizan je uspeo da do kraja treće četvrtine priđe na 69:61 i vrati nadu u preokret.

Još više se Partizan približio posle dva minuta igre u poslednjem kvartalu, kada je Pi Džej Doužer pogodio trojku za 72:68!

Frenk Kaminski je igrao kao preporođen, pogodio je zarim i trojku za prilazak na 74:73, ali Mega uspeva da odbije ovaj nalet Partizana i sredinom poslednje deonice neverovatnim poenima Nikole Jankovića iz ''nemoguće'' pozicije uvećava svoju prednost na 78:73.

Posle tajm-auta Željka Obradovića, pet poena za Partizan vezuje Aleksa Avramović, ali sjajni Đurišić ne dozvoljava crno-belima da pređu u vođstvo - 80:78, tačno na pet minuta do kraja.

Mega se novim poenima Jankovića vratila na ''plus 4'', a indisponirani Kevin Panter na drugoj strani vezuje dva promašaja, pa pravi petu ličnu grešku i kompletira možda i svoju najgoru partiju od dolaska u Partizan.

Na tri minuta do kraja, Naneli vraća Partizan u igru, a Kaminski konačno donosi izjednačenje crno-belima - 82:82 na ulasku u poslednja dva minuta.

Međutim, Iljasoglu odmah uzvraća, a posle lošeg napada Partizana, Malovec pogađa otvoreni šut sa distance - 86:82!

Kaminski ponovo pogađa posle Obradovićevog tajm-auta, a na 18 sekundi do kraja Jaramaz krade loptu Topiću i u kontri donosi novo izjednačenje Partizanu - 86:86!

Posle tajm-auta, Mega je imala poslednji napad, crno-beli su odlučili da se brane bez faula, a u poslednjoj sekundi kulminacija drame! Topić je šutirao, nije bio prtecizan, a Trifunović u pokušaju da uhvati loptu postiže autokoš uz zvuk sirene!

Na kraju, Đurišić najefikasniji u Megiu sa 17 poena, Plavšić je upisao 15, a Topić 14, uz 8 asistencija.

U Partizanu Avramović 26 poena i 4 skoka, Kaminski 24 poena uz šst skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke