Mega posle podviga: "Sve što smo uradili prkosi logici"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 22.04.2024.
08:22
Izvor: Sportske.net

Mega čeka ili Zvezdu ili Studentski centar.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Mege pobedili su Cedevita Olimpiju u revanš meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige i u polufinalu čekaju boljeg iz duela Crvena zvezda - Studentski centar. Crveno-beli vode u seriji 1:0. 

Trener Mege Marko Barać istakao je da nije očekivao ovako laku pobedu. 

"Čestitao bih igračima na neverovatnom poslu večeras, kao i u celoj seriji. Posle prve utakmice koja je bila jako dobro, očekivali smo reakciju od rivala, koji je sastavljen od kvalitetnih igrača. Očekivali smo da će proraditi ponos kod njih i biti maksimalno motivisani", rekao je on, pa dodao: 

"Nije bilo lako, i pored ogromnog deficita u skoku, energija, želja i zajedništvo bilo je na vrhunskom nivou, sveli smo ih na niske procente šuta, mnogo izgubljenih lopti, imali smo ukradene lopte u ključnim momentima… Sve što smo večeras uradili prkosi logici. Ovo je bekovska igra, toliko smo oslabljeni tu, da smo igrali sa atipičnim postavama. Vrlo je teško dobiti kada izgubiš u skoku. Ekipa je pokazala i da kada je teško, u ovom trenutku pobeđujemo po navici”, rekao je Barać.

Uporedio je svoj tim sa Lesterom, koji je osvojio titulu u Premijer ligi 2016. godine. 

,,Cedevita Olimpija je vrlo nezgodan tim, imaju dubinu. Najlakši su šutevi koji dolaze iz dubine, okruženi su dobrim šutevima i teško ih je braniti. Imali smo višestruki napor, branili i Alena Omića i izlazili na šutere. U silnim rotacijama, dugački šutevi su i dugački promašaji – otuda ofanzivni skokovi rivala. Možda su njihovi procenti loš dan, mada smo kumovali tome i energijom koju smo prikazali. Nismo još gotovi, jasno je da je ovo za nas nešto poput ‘lesterovske’ sezone”.

Šta je presudilo?

"Glad. To bih tako nazvao. Svaki minut, kako na terenu, tako i na treningu gladni smo uspeha. Momci trče brže, nego što je to realno, otud i poeni iz kontranapada. Ne pominjem nikada one koji nisu tu, time želim da dam na samopouzdanju dostupnima. Ne pitam lekare kada se ko vraća, kada se bude vratio, biće dobrodošao. Do tada, ovi momci koje imam, dokazali su da mogu da iznesu neke stvari”, zaključio je Barać.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke