Mega povela protiv Borca, Čačani se kasno probudili

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 22.05.2022.
13:39
Izvor: Sportske.net

U Čačku imaju priliku sve da reše.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Mege poveli su protiv čačanskog Borca u finalnoj seriji kvalifikacija za plasman u plej-of AdmiralBet KLS-a slaveći rezultatom 85:71 i imaće priliku da već u utorak obezbede duel protiv Crvene zvezde.

Borac je lepo ušao u meč, ali je Mega preuzimala kontrolu kako je duel odmicao i finiš prve četvrtine dočekala sa dvocifrenom razlikom.

U drugoj četvrtini Mega je dodala još veći gas i stigla i do plus 20, ali je tim Vlade Jovanovića visoko vođstvo uljuljkala pa je na poluvreme otišla sa "samo" 13 poena viška.

Drugo poluvreme bolje je počeo Borac i spustio razliku Mege na jednocifren broj, ali domaći nisu dozvolili potpuni preokret.

U finišu treće četvrtine viđen je jedan od najlepših poteza na meču kada je Boriša Simanić zakucao loptu u koš posle lob pasa.

U poslednjoj deonici ušlo se u pravu dramu pošto je domaćin imao prednost od svega četiri poena.

Borac je polovinom treće četvrtine stigao do minus pet nakon trojke Đorđa Ćurčića i tako uneo dramu u meč koji nije nalikovao da će ići u tom pravcu, međutim timu Marka Marinovića je malo falilo da dođe do preokreta i baš je to nedostajalo da povedu u seriji.

Najefikasniji u redovima Mege bili su Boriša Simanić sa 17 i Ružencev sa tri manje, dok je kod Borca Marinković i Cerovina sa po 11 poena bili najistaknutiji u redovima gostiju.

Serija se sada seli u Čačak i Borac će u utorak imati priliku da izbori majsotricu ili će u suprotnom Mega zakazati duel protiv Zvezde, dok će drugi polufinalni par činiti Partizan i FMP.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke