Mega protiv motivisane Cedevita Olimpije: "Tražićemo svoju šansu!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 26.04.2021.
12:33
Izvor: Sportske.net, Beta

Košarkaši Mege sutra će zatvoriti sezonu u ABA ligi gostovanjem ekipi Cedevita Olimpije u okviru 26. kola.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi pokušati da iskoristi svaku šansu koja jos se ukaže.

"Nadam se kvalitetnoj i dobroj utakmici svih 40 minuta. Mi koji ćemo u Ljubljanu otići u nešto mladjem sastavu, na svu mladost koju već imamo, pokušaćemo da damo sve od sebe da na pravi način pariramo Cedevita Olimpiji i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege sutra će zatvoriti sezonu u ABA ligi gostovanjem ekipi Cedevita Olimpije u okviru 26. kola.

"Čeka nas vrlo motivisan protivnik s obzirom da u poslednjem kolu rešavaju pitanje njihovog ulaska u plej-of. Sigurno je da će ući u utakmicu sa povišenom dozom motivacije i energije sa željom da je završe na najbolji način, istovremeno čekajući povoljne rezultate na drugim mečevima", rekao je Jovanović.

Mega je na šestom mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa 14 pobeda i 11 poraza, dok je Cedevita Olimpija peta sa 17 pobeda i osam poraza i bori se za plasman u doigravanje.

Jovanović je istakao da Cedevita Olimpija sigurno spada medju najbolje napadačke timove ove sezone u ABA ligi.

"Više su oslonjeni na bekovsku liniju koja im je jako kvalitetna na čelu sa Blažičem i Perijem, kao i na šut za tri poena, gde petorica-šestorica igrača imaju jako visoke procente šuta za tri. Praktično imaju skoro isti broj šuteva za dva i tri, zbog čega nikako nije lako igrati protiv njih", rekao je on.

"Iskreno bih voleo da izadjemo sa povišenom dozom motivacije i energije i nadam se da ćemo to i uraditi", dodao je trener Mege.

Plej Mege Dejšon Smit je istakao da bi bilo sjajno da ekipa pobedom završi sezonu u ABA ligi.

"Imali smo lošiji period iza nas, ali i dalje naporno treniramo. Kako je pred nama poslednja utakmica u ABA sezoni za nas, nadamo se da ćemo je završiti pobedom, posebno pošto igramo protiv ekipe koja se bori za plej-of", rekao je Smit.

Utakmica Cedevita Olimpija - Mega na programu je sutra od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke