Mega šokirala Partizan u ''Pioniru''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.01.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

Neočekivana pobeda gostujućeg tima koji je bio značajno oslabljen.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U odloženoj utakmici 13. kola AdmiralBet ABA lige, večeras je u beogradskom ''Pioniru'' ekipa Mege kao gost savladala Partizan rezultatom 93:90!

Ovo je sedma pobeda Mege od početka sezone, a Partizan je pretrpeo treći poraz. Trijumf ekipe Vlade Jovanovića, koji je pre početka meča dobio prigodan poklon od svog nekadašnjeg kluba, dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je Mega večeras igrala bez Kazalona, Matkovića, Balcerovskog, Đurišića i Uskokovića, a da je Nikola Jović maltene bez treninga ušao u utakmicu i dao ogroman doprinos ovakvom epilogu.

Uvodne minute meča obeležio je centar Partizana Matijas Lesor koji je postigao čak deset od prvih 11 poena crno-belih, ali ga ostali nisu najbolje pratili, dok je na drugoj strani Mega uspevala da nađe rešenje za odbranu Partizana, što je gostima iz minuta u minut davalo sve veće samopouzdanje.

Početkom druge četvrtine Mega je povela sa ''plus šest'', bilo je 28:22, na šta su crno-beli reagovali serijom 7:0 i vratili utakmicu u potpuni egal, sve do poslednja dva minuta druge četvrtine.

Tada dolazi do velikog pada u igri Partizana, pogotovo u odbrani koja je delovala potpuno razbijeno u tim trenucima, pa Mega dolazi i do maksimalnih 11 poena razlike, što je Lesor na kraju poluvremena smanjio na 55:46.

Mur, Pantrer i Dangubić su svojim trojkama na početku drugog poluvremena pokušavali da što pre ''istope'' Partizanov rezultatski minus, ali odbrana i dalje nije funkcionisala, Mega je lako rešavala svoje napade i održavala desetak poena prednosti. Ružencev i Jović su najzaslužniji što je tim Vlade Jovanovića tokom treće četvrtine uspeo da zadrži devet poena prednosti sa poluvremena i u poslednjih deset minuta se ušlo vođstvom gostiju rezultatom 74:65.

Početkom poslednje deonice ''Skuči'' Smit pogađa trojku za ''plus deset'' u korist Mege, na šta je ekspresno uzvratio Avramović, ali kao i nedavno protiv SC Derbija, Partizanova odbrana je večeras ispod svih očekivanja, što gosti obilato koriste, a Jović novom trojkom pogađa za 80:70.

Ipak, sredinom poslednje deonice Partizan preko Avramovića smanjuje na 80:76, a posle greške Boriše Simanića u napadu, Kevin Panter svojom četvrtom trojkom na utakmici konačno donosi rezultatski priključak ekipi Partizana - samo poen prednosti za goste, 80:79.

Vlada Jovanović je reagovao tajm-autom posle kog Mega ekspresno vraća značajniju prednost, prvo trojkom Ruženceva, a onda i zakucavanjem Simanića - 85:79.

Naravno, odmah je reagovao i Željko Obradović svojim tajm-autom, koji je rezultirao poenima Smailagića, ali ne da se Mega. Rudan je poentirao, potom blokadom zaustavio Pantera, a sve je začinio Boriša Simanić svojom trojkom za ubedljivih 90:81 na dva minuta pre kraja.

Pokušao je Partizan ponovo da se vrati preko Pantera koji je smanjio na 90:87 na minut i po pre kraja. Na drugoj strani ne pogađa Ružencev, a Lesor je iznudio prekršaj i sa linije penala smanjio na 90:89.

Nikola Jović gubi loptu u napadu Mege, a Lesor je iznudio novi prekršaj i Partizan je prvi put još od druge četvrtine uspeo da izjednači - 90:90.

Na 30 sekundi pre kraja, Smailagić je napravio prekršaj u napadu, a ta odluka sudija izazvala je bes i na klupi domaćih, kao i na tribinama.

Drama je dostigla vrhunac.

Mega je imala napad koji na pet sekundi do kraja rešava Smit, trojkom za konačnih 93:90!

U pobedničkoj ekipi Ružencev 20 poena, Jović ga je pratio sa 14, a Smit je upisao 13.

Panter je sa 24 poena bio najefikasniji u Partizanu, Lesor je upisao 15, Smailagić 14, a podbacio je Ledej sa samo tri poena, uz šut iz igre 1/7.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke