Mega stigla ''minus 16'', ali Partizan ide u polufinale

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.09.2023.
16:56
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i prvi polufinalni par na ABA Superkupu.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Bez povređenog Ponjitke i reprezentativca Avramovića koji se tek priključio ekipi, Partizan je danas uspešno startovao na ABA Superkupu u Podgorici.

Crno-beli su u četvrtfinalu bili bolji od Mege, slavili sa 89:78, pa će se u polufinalu sastati sa Igokeom, koja je ranije danas bila bolja od Cedevita Olimpije.

Predvođena raspoloženim Iljasogluom i Topićem, Mega je bolje započela vaj meč, povela je sa 8:4, ali Partizan sa dve vezane trojke Trifunovića brzo uspeva da okrene situaciju u svoju korist.

Ipak, do kraja prvog kvartala se vodila ravnopravna borba, Mega je uspela u finišu tog dela igre nakratko da povede poenima Jelavića sa 25:23, ali je Doužer izjednačio na 25:25 i postavio konačan rezultat prve četvrtine.

Početak druge četvrtine je bilo nešto najbolje što smo videli od Partizana u ovom meču. Raspucao se Džejms Naneli, ušao je u svoju seriju trojki, pogađali su i Doužer, Vukčević, Anđušić i crno-beli su brzo stigli do 16 poena prednosti - 49:33 posle nove trojke Anđušića.

Ali, Mega do kraja treće uspeva da prepolovi taj zaostatak, pa se na odmor otišlo rezultatom 51:43 u korist Partizana.

Bolja igra Mege nastavljena je i u trećem kvartalu. Brzo je poenima Plavšića prišla na četiri poena zaostatka, a taj nalet rivala odbili su Panter i Ledej svojim poenima.

Otišao je Partizan tada na ''plus devet'' i delovalo je da će ponovo preuzeti kontrolu dešavanja na terenu, ali je Mega ponovo uzvratila i stigla do izjednačenja na 62:62.

Posle Obradovićevog tajm-auta, Pi Džej Doužer je vratio prednost crno-belima, a na ulasku u poslednji minut treeg kvartala, andrija Jelavić sa linije slobodnih bacanja poravnava na 64:64.

Do kraja ove deonice, Smailagić je poentirao uz faul i doneo Partizanu tri poena prednosti, ali uz zvuk sirene je tu prednost poništio sve bolji Jelavić, trojkom za 67:67 posle 30 minuta igre!

Frenk Kaminski je obeležio prva dva minuta igre u poslednjoj četvrtini u ekipi Partizana, vezao je četiri poena, ali je Mega opet uzvraćala. 

Zatim je Kevin Panter svojom trojkom vratio prednost crno-belima, koji nikako nisu uspevali da tu prednost uvećaju, i pored nekoliko uspešno odbranjenih napada Mege.

Ipak, na oko pet minuta pre kraja Doužer pogađa za 79:73, a kada je dva i po minuta kasnije Smailagić zakucao za 83:75, postalo je jasno da od iznenađenja neće biti ništa i da Partizan potvrđuje svoj kvalitet u finišu meča.

Džejms Naneli je sa 13 poena bio najefikasniji u Partizanu, Frenk Kaminski ga je pratio sa 12, Doužer je upisao 11, a Trifunović, Panter i Ledej po 10 poena.

Megu je predvodio odlični Jelavić sa 21 poenom i pet skokova, Đurišić je upisao 14, a Iljasoglu 11 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

Od 18 časova igra se treća četvrtfinalna utakmica, Budućnost će se sastati sa Zadrom, a od 21h će snage odmeriti SC Derbi i FMP.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke