Mega uzvratila udarac Zvezdi, majstorica odlučuje šampiona!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.06.2021.
21:52
Izvor: Sportske.net

Oslabljeni crveno-beli nisu iskoristili prvu ''meč loptu'', ali će u majstorici biti domaćini.

BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA/DS
BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA/DS

Povezane vesti

Košarkaši Mege izjednačili su u finalnoj seriji na 1:1 u pobedama, pošto su večeras na svom terenu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 86:79.

Zvezda je večeras nastupila bez povređenih Voldena i Lojda i to se neminovno odrazilo na igru ekipe Dejana Radonjića, pogotovo u prvoj četvrtini, a da sve bude još teže za crveno-bele, tokom meča povredio se i Uskoković, koga u drugom poluvremenu nije bilo u igri.

Večerašnji meč imao je neobičan tok.

Mega je tokom prve četvrtine dominirala na terenu, Zvezda u odbrani nije imala rešenja za raspoložene Kazalona, Simonovića, Milosavljevića, pa iako se MVP ABA lige Filip Petrušev u tom delu igre nije isticao poenima, domaći tim je stekao čak 18 poena prednosti, uz čak 35 postignutih poena u prvoj četvrtini. Ali, već početkom druge Zvezda je najavila preokret. Serijom 12:1 prišla je na 36:29, a Ognjen Dobrić je bio sve efikasniji, pa je do kraja drugog poluvremena stigao do čak 16 postignutih poena.

Prednost Mege se polako topila, a na kraju drugog kvartala Zvezda je uspela i da povede sa 46:45, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Dakle, Mega je prvu četvrtinu dobila sa 35:17, Zvezda drugu sa 29:10!

Rezultatska ''klackalica'' nastavljena je i u trećoj četvrtini. Domaći su u poluvremenu uspeli da konsoliduju svoje redove, našli su način da zaustave Dobrića koji do početka poslednje četvrtine nije uspeo da se pomeri sa 16 poena iz prvog poluvremena.

Petrušev je bio sve bolji kako je meč odmicao, a Simonović je dominirao i po broju poena i po broju skokova u ekipi Mege i najzaslužniji je što je Mega do kraja treće četvrtine stigla do vođstva od 65:58.

Domaći su tu prednost uspešno održavali i u većem delu poslednje četvrtine, ali na ulasku u poslednja tri minuta Ognjen Dobrić pogađa trojku kojom smanjuje na 75:71, ali kada je Petrušev na oko minut pre kraja pogodio za 80:73, Mega je stigla na prag trijumfa i tu priliku domaćin nije propustio.

Megu su do pobede predvodili Simonović sa 17 poena i 20 skokova i Petrušev sa 16 poena, a Zvezdi nije bio dovoljan sjajni Ognjen Dobrić, koji se na kraju zaustavio na 31 poenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke