Mega zaustavila FMP, uzalud ''Panterima'' odlični Frejžer

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.01.2023.
14:01
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda Mege u borbi za opstanak.

AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Mege prekinuli su danas seriju poraza svog tima u AdmiralBet ABA ligi. Posle četiri uzastopna neuspeha, Mega je danas na svom terenu u okviru 14. kola savladala odličnu ekipu FMP-a rezultatom 77:72.

Ovo je tek četvrta pobeda Mege u sezoni, a FMP je pretrpeo četvrti poraz, čime je izgubio korak za vodećim Partizanom i Crvenom zvezdom.

Utakmica je u svom najvećem delu bila ravnopravna, što je možda bilo i malo iznenađenje, s obzirom na lošu seriju u kojoj se nalazila Mega pre ovog meča i veliki kvalitet ekipe FMP-a.

Najbolji igrač FMP-a Trent Frejžer je i danas bio odlično šuterski raspoložen, uz Boa Biča je ''nosio'' ekipu iz Železnika čitavim tokom meča, ali je Mega odličnom kolektivnom igrom uspevala da parira iskusnijem rivalu.

A kada je Malkolm Kazalon pogodio trojku na ulasku u finiš meča za ''plus šest'' u korist Mege, domaći su stigli na prag pobede i stečenu prednost su u poslednjem minutu uspeli da odbrane.

Matej Rudan je sa 16 poena i sedam skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Đurišić ga je pratio sa 14 poena, a Ahmad Rori se zaustavio na 12 postignutih poena.

U FMP-u Trent Frejžer 29 poena, a Bo Bič je ostvario ''dabl-dabl'' učinak od 13 poena i 12 skokova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke