Megi trofej Evroliginog turnira, Topić promašio pobedu Zvezde

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.04.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Sjajna utakmica u Železniku.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Mege do 18 godina su šampioni Evroliginog beogradskog ANGT turnira koji se odigrao u "Sportskoj dvorani" u Železniku pošto su u finalu savladali  Crvenu zvezdu sa 79:80. Na taj način ekipa Mege plasirala se na završni turnir.

Drama u finalu iako je povremeno izgledalo kao da je neće biti i kao da je Mega ipak kvalitetniji tim. Zvezda je bolje počela s konstantnom prednošću u prvoj deonici, a sve na krilima odličnog Lazara Gačića koji je posle druge trojke nakon prvih pet minuta igre imao devet poena pokraj svog imena. Tada je Zvezda stigla do 15:6. Prva dvocifrena prednost na meču pojavljuje se u 12. minutu kada Nikola Topić pogađa trojku, ali Mega odgovara impresivno sa tri vezana spoljna pogotka preko Kroflića, Mušickog i Milosavčevića i tu ulaze u seriju 11:0. Preko Jovića i Đulovića okreću za „+5“ na poluvremenu.

Vođstvo su održavali sve do ulaska u samu završnicu kada Gačić postiže novu trojku, četvrtu na utakmici, za 71:70. Savanović na 14 sekundi pre kraja vraća prednost na konto Mege, a potom je Nikola Topić u dramatičnoj završnici sa linije penala imao šansu da svom timu osigura trofej. Pošto je prvo pogodio i izjednačio, kod drugog nije bio precizan i usledili su produžeci.

Podjednako interesantno bilo je i u tom periodu igre. Dozićevi poeni na sedam sekundi pre kraja kada je ispravio promašaj Kroflića preselili su vođstvo na stranu Mege (79:80). To je bio konačan ishod meča iako je Zvezda imala situaciju da to promeni. Lopta jeste išla u ruke Topiću, što je bilo očekivano. Fauliran je i bila je akcija sa strane za Zvezdu, ali Lučić nije pogodio trojku iz kornera i slavlje za Megu je moglo da počne.

U sastavu Mege istakao se Filip Jović sa 15 poena, Andrej Mušicki je bio maestralan sa 11 poena i 10 asistencija! Kada je o Crvenoj zvezdi reč, Lazar Gačić je ubacio 20 poena i imao šest skokova, Nikola Topić je meč okončao sa 18.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke