Mekani Željko, preporođeni Zek i "X faktor" sa 2 poena

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.02.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Utisci večerašnjeg meča.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je dobio Efes sa 100:90, a šta su utisci večerašnje utakmice? Za vas smo izdvojili nekoliko...

Mekani Željko

Definitivno utisak večeri za nas, retko kada ćete videti trenera Partizana koji nije bio daleko da pusti suzu radosnicu na konferenciji za novinare kada je govorio o navijačima i ljudima koji ga podržavaju, a izjava da će jedino raditi u Partizanu ili neće raditi ništa je zaista odjeknula večeras. Željko Obradović je večeras dobio aplauze i skandiranja možda kao nikada do sada, poruke podrške su bile svuda u dvorani. 

Verovatno je posledica njegovih emocija sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu i izjave koje je davao nakon finala Kupa Radivoja Koraća, ali i bez toga Željko zaslužuje ovacije sa tribina. 


Partizanov "X faktor" sa 2 poena

Neverovatno je da je imao samo 2 poena, ali Mateuš Ponitka je večeras bio možda i najbolji od svog dolaska u Partizan, pre svega zbog fantastičnog doprinosa u odbrani. 

Uhapšen je na startu Šejn Larkin, i do kraja utakmice je ovaj košarkaš koji je udarna igla Efesa ubacio samo 11 poena i ne samo to, Ponitka je bio redovan na skoku, prenosio je loptu u par navrata, zabeležio je 2 ukradene lopte, imao 4 asistencije, pa čak i ta statistika pokazuje da je imao 10 indeksnih poena. 

Još jedan podatak, posle Ledeja (40:00) i Pantera (25:58), Ponitka je odigrao najviše (25:36). 

Odluka da se povuče iz reprezentacije Poljske je zaista fantastična jer je očigledno da je Željko pripremio Poljaka za ovu utakmicu najbolje moguće. 

Zagrljaj Alekse i Željka

Prošle sezone je prekretnica sezone bila utakmica sa Efesom, ove bi mogla da se ponovi istorija, a kao neko ko je pokrenuo ekipu izašao je Aleksa Avramović. 

Srpski reprezentativac je pružio partiju sezone, postigao je 30 poena, pronalazio fantastična rešenja u napadu i nismo videli sliku koju smo viđali u većem delu sezone, kada Željko daje instrukcije, gestikulira ka Avramoviću ili ga gleda ljutito. Ovoga puta je bio zagrljaj. 

Danilo Anđušić

Košarkaš čija je bolja strana ona u napadu je konačno dokazao da ga je vredelo čekati, nekadašnji reprezentativac Srbije je večeras bio sjajan u napadu svojim kretnjama, a Željko ga je posebno nahvalio na konferenciji za novinare. 

Jasno, sa svojim 15 poena je doprineo mnogo, posebno u drugom poluvremenu i šansu bi mogao tek da dobija u nastavku sezone. 

Preporođeni Ledej

Počeo je da igra daleko bolje u finalu Kupa Radivoja Koraća, nastavio večeras. Da je u šuterskoj formi dokazao je protiv Efesa, večeras 21 poen, 8 skokova, posebno je impresivan način na koji je išao ka košu i kada ga apsolutno niko nije mogao zaustaviti. 

Tri zakucavanja koja su digla navijače na noge su za posebnu priču, Ledej koji je poznat kao miljenik navijača crno-belih i te kako ume da podigne na noge i one koji sede preko puta televizora, a za one koji su u hali i da ne pričamo.

Uglavnom, Partizan je večeras zasluženo dobio, čini se da je vreme za podizanje samopouzdanja i da one bolje igre tek treba da naiđu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke