Meloun brani Jokića: "Možda im je dojadio anti-atleta iz Srbije"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.03.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

"Nikoli ide odlično i bez jurnjave za statistikom. On je osnova svega što činimo na terenu.", rekao je trener Denvera Majkl Meloun

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun stao je u odbanu Nikole Jokića posle komentara bivšeg NBA igrača Kendrika Perkinsa da srpski centar ciljano juri tripl-dablove smanjivanjem šuteva i forsiranjem dodavanja zarad asistencija.

Meloun je istakao da to Jokiću nije potrebno, već da je on dovoljno vešt da nakupi 10 asistencija.

"Nikoli ide odlično i bez jurnjave za statistikom. On je osnova svega što činimo na terenu. Nemojte da mu zamerate to što može da podeli 10 asistencija. Uvek će znati da učini pravi potez. Ono što je meni najbitnije, mi smo 24-0 kad on ostvari tripl-dabl", rekao je Meloun.

Jokić je ironično Perkinsove komentare dočekao sa izjavom "da je lako doći do tripl-dabla kad gleda samo statistiku". Meloun se dotakao i ze izjave:

"Možda im je dojadio taj igrač, anti-atleta iz Sombora u Srbiji, koji sve nadigrava. Možda im to smeta, ne znam. Takav njegov komentar može jedino da pokaže da ga je malo iznerviralo. On je košarkaški purista i ne čini ništa zarad puke statistike, nije u njegovoj prirodi", prokomentarisao je Meloun.

Nagetsi su prvi na Zapadu sa 44-19, a Jokić je proglašen za najboljeg igrača februara te konferencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke