Meloun: "Čudim se Jokiću, nije se promenio, hoće da bude svetski šampion"

Autor: Sportske Net
subota 27.05.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Govorio je Meloun o njaboljem igraču tima.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Trener Denvera Majk Meloun govorio o superzvezdi tima i NBA lige Nikoli Jokić. Istakao je na šta je najponosniji kada je reč o srpskom centru, a da se ne odnosi na košarku. 

,,Na to da se nikada nije promenio“, bio je jasan Meloun, pa je dodao:

"Mislim da to svi vidimo u svim sferama života. Kako slava i bogatstvo utiču na vas. I za većinu ljudi, to ih udari u glavu i postanu nešto drugačiji. Ponekad zaborave odakle su došli i ko im je pomogao da dođu tamo gde su stigli. I to je ono što zaista volim kod Nikole – zaboravite košarku. Mlad čovek koji je ponosan otac i muž. Uz sve uspehe, MVP nagrade, maksimalne ugovore, sve te stvari… On je i dalje isti momak. Čudim se tome", rekao je strateg Nagetsa. 

Potvrdio je ono što većina i misli, da je Jokić jedan od najskromnijih igrača. 

"Dugo sam u ligi i to je retkost u ovom poslu. Za slavnu ličnost i superzvezdu uopšte. Činjenica da je Nikola ipak skromna, nesebična osoba. On brine o svojim konjima. Tip je upravo ono što jeste", rekao je Meloun.

Mnogo se priča o tome da je Jokić te 2014. godine kada je bio na draftukao 41. pik, imao brojne nedostatke i limite, ali stigao je do titule dvostrukog MVP-a. Meloun misli da mu motivacija nije bila ,,loš plasman" na draftu. 

"Ne mogu da govorim u Nikolino ime, ali nisam osetio da je izbor na 41. mestu bio motivacioni faktor za njega da dva puta postane MVP i da bude momak koji prosečno ima tripl-dabl u plej-ofu. Mislim da ono što ga zaista motiviše nisu više pojedinačna priznanja i nagrade. Želi da bude svetski šampion. I mislim da je to ono što motiviše Nikolu Jokića kao i sve ostale u ovom klub", zaključio je Meloun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke