Meloun: "Ne znam hoće li Jokić igrati na OI, ali ako bude igrao..."

Autor: Sportske Net
petak 24.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

I dalje se čeka...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Košarkaš Denvera Nikola Jokić završio je za ovu sezonu sa NBA ligom, a pitanje da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama je i dalje glavno pred početak ovog turnira. 

Trener Nagetsa Majk Meloun istakao je da ne zna odluku Somborca, ali da bi ga igranje u Parizu dodatno umorilo. 

"Idu Olimpijske igre u Parizu. Nisam još ni siguran šta je Nikolina konačna odluka što se tiče igranja tamo. Ali, ako bude igrao, njegovo telo će preći još veću kilometražu. Neko mi je poslao statistiku,u poslednjih pet-šest godina Nikola je igrač sa drugom najvećom minutažom u NBA, posle Džejsona Tejtuma. Mnogo je to kilometara za velikog momka“, rekao je strateg Nagetsa, pa se osvrnuo na svoj tim.

"Moramo da budemo pametniji oko nekih odluka koje donosimo. Da se pobrinemo da kada dođemo do plej-ofa, on bude mentalno i fizički spreman da nam ponudi najbolje. Nije samo u pitanju Nikola. Iskreno, kada sam ih pogledao u sedmoj utakmici, za Jokića jedino nisam pomislio „baš je iscrpljen“. Ali drugi momci… Toliko je toga traženo od Erona Gordona, od Kentevijusa Koldvel-Poupa, Džamala Mareja i Majkla Portera", rekao je trener Denvera.

Jokić je posle ispadanja u polufinalu Zapada rekao da ne zna hoće li igrati na Olimpijskim igrama, koje počinju 26. jula. Srbija je u grupi C sa Južnim Sudanom, SAD i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke