Mentalitet gubitnika ne pravi veliki tim!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.10.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Zvezda više nikada ne sme da „bira“ utakmice.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Jeste Crvena zvezda u iscrpljujućem ritmu utakmica, jeste gostovanje Realu u Madridu jedno od najtežih u Evropi, jesu šanse za trijumf protiv Žalgirisa u gostima i Panatinaikosa kod kuće u narednom „duplom“ evroligaškom kolu realnije i jeste trijumf nad Zadrom za dva dana u AdmiralBet ABA ligi imperativ, ali ako hoćeš da postaneš veliki tim i igraš toliko željeni plej-of Evrolige ne smeš da se predaš pre nego što sudija pištaljkom označi početak utakmice.

Baš to večeras je uradila Crvena zvezda protiv „kraljevskog“ kluba, od poštede Nemanje Nedovića, pa do samo dva napravljena faula posle devet minuta i 51 sekunde utakmice u trenutku kada je domaćin već vodio sa dvocifrenih 22:10.

Sve nakon toga igralo se tek toliko da prođe vreme, a tako se ne gradi pobednički mentalitet, već izluđuju navijači, koji se uvek nadaju da Zvezda može do pobede, bez obzira na kadrovsku situaciju izazvanu povredom Bolomboja, delikatnost momenta i snagu protivnika.

Od naredne utakmice šampion Srbije će biti jači nego večeras za povratnika Filipa Petruševa i verovatno novog centra, Nemanja Nedović će se vratiti u protokol, ali bi pristup od večeras morao da se iskoreni, kako bi se stekle pobedničke navike, koje Zvezdi u Evroligi toliko nedostaju.

Setimo se samo poslednjeg meča crveno-belih iz prošle sezone kada su u Istanbul došli na „ekskurziju“ i doživeli debakl protiv Efesa.

Večeras je ponovo jedna velika utakmica „preskočena“, a to se više nikada ne sme ponoviti, jer Zvezda zaslužuje da se u crveno-belom dresu uvek ostavi poslednja kap znoja. Samo tako stvoriće se veliki tim, a sa njim i veliki evropski rezultat za koji je pojačani roster sposoban.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke