Mentalitet pobednika Duška Ivanovića, ovo je njegova izjava posle meča

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.01.2023.
22:04
Izvor: Sportske.net

Duško Ivanović je bio ljut na sebe.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je Zvezda igrala bez nekoliko veoma bitnih igrača, iako je Real na papiru kvalitetniji tim, viši, Ivanović smatra da je Zvezda mogla da pobedi. 

"Imali smo šansu da pobedimo i ključni momenat je bio kad smo imali razliku i kad su nam dali dve trojke", ističe Ivanović koji je podsećao na detalje tokom sredine treće četvrtine. 

Smatra da je moralo bolje u tom periodu, a sve što se dešavalo do kraja, posledica je mentalnog sklopa, ne umora. 

"U tom momentu smo prestali da igramo odbranu, izgubili smo i ideje u napadu, neki igrači su se demoralisali i to je Madrid iskoristio jer imaju izuzetan kvalitet. Kad su jednom uzeli prednost više je nisu ispuštali", rekao je on. 

Kaže i da nema mesta za kritiku igrača, već Ivanović kritikuje isključivo sebe jer misli da je pogrešio u toj trećoj deonici. 

"Sa loptom igraju Nedović, Marković i Dobrić, ostali mogu da igraju pikennrol, ali to nije njihova specijalnost. Marković je dao više nego što može. Ne bih kritikovao nikoga, večeras ne mogu nikoga da kritikujem, stvarno", rekao je Ivanović. 

"Kao prvo, malo su viši od nas. Kao drugo, nismo ih dobro zagrađivali u nekim momentima, ali ogromna je razlika to da je Tavares napravio veliki broj skokova. Ali nije isključivo to napravilo razliku, izgubili smo jer smo kod naše prednosti odigrali dve-tri loše odbrane i onda je Madrid preuzeo vođstvo. I to nije kritika igrača, niti je to njihova greška, već je to moja greška", rekao je Ivanović. 

Kampaco i Vildoza?

 "O Kampacu ne razmišljamo, kad dođe - dođe. Luka se oseća dobro, njegova rekuperacija je dobra, pa ćemo videti sutra", rekao je Ivanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke