Mesina nema dilemu: "Partizan trenutno najbolji u Evropi!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 09.03.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Crno-beli večeras traže novu pobedu u Italiji.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaše Partizana večeras od 20.30 sati u Milanu očekuje utakmica 28. kola Evrolige protiv Olimpije.

Crno-beli su u utorak bili uspešni na startu mini-turneje u Italiji i savladali Virtus u Bolonji za 15 evroligašku pobedu, tako napravili novi korak ka plasmanu u Top 8.

Izuzetno težak posao očekuje srpskog predstavnika večeras u Milanu, jer je Olimpija u velikom naletu i meč sa crno-belima dočekuje nakon pet uzastopnih pobeda u Evroligi i skorom 11-15 i utakmicom manje.

Ipak, trener "manekena" Eitore Mesina smatra da je tim trenera Željka Obradovića u najboljoj formi u Evropi.

"Partizan je verovatno tim u najboljoj formi u celoj Evroligi, što pokazuje i pozicija na tabeli. Samopouzdanje im je veoma veliko posle pobede u Bolonji. Očigledno, to je dobro treniran tim, sa jasnim pravilima, puno atletskih igrača i mnogo šutera na svakoj poziciji, počevši od Kevina Puntera i Zeka Ledeja", jasan je iskusni strateg.

Mesina je jasno apostrofirao igru u odbrani i zaustavljanje Matijasa Lesora kao primarne zadatke njegove ekipe ukoliko želi da stigne do trijumfa nad Partizanom.

"Odbrana na veoma visokom nivou biće od suštinskog značaja za nas i biće podjednako važno da kontrolišemo svoj reket protiv najboljeg ofanzivnog skakača u takmičenju Matijasa Lesora. Popravljamo se i želimo da nastavimo u tom ritmu. U Valensiji smo odigrali veoma dobru utakmicu, ali protiv Partizana moramo još bolje ako želimo da pobedimo", zaključio je Italijan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke