"Mi smo indijanci kao nacija" - Sećate se reči Duška Savanovića?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 04.07.2022.
21:10
Izvor: Sportske.net

Duško Savanović je jedan od retkih koji je kritikovao naš savez...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije je odabrao Svetislava Pešića za novog selektora reprezentacije Srbije nakon odlaska Igora Kokoškova, a mnogi se sećaju izjave Duška Savanovića koji je prilikom odabira Pešića istakao da smo "indijanci" kao nacija. 

"Pešić je dokazan trener kako na srpskoj i jugoslovenskoj, tako i na evropskoj i svetskoj sceni. On je stari vuk i iz njegovog ugla nalazi se u najboljim godinama, jer više ne mora da juri neku klupsku karijeru. Očekujem da bi mogao da posloži stvari i napravi rezultat", rekao je Duško Savanović pre par meseci. 

Onda je istakao ono što se prepričava. 

"Sa druge strane, meni je nepojmljivo da mi u 2021. godini dovodimo čoveka od 65 godina na mesto selektora, ja ne znam da li se mi lažemo da smo zemlja košarke. Ne morate da se složite sa mnom, ali ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo Indijanci kao nacija. Mi zovemo čoveka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest meseci ili godinu dana? Došao Kokoškov, oteran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam šta mi jurimo!", rekao je on za "Republiku" pre par meseci. 

Ne dovodimo u pitanje Svetislava Pešića i njegovo umeće, ali čini se da je ova večerašnja utakmica morala biti dobijena...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke