Micić o blistavoj noći: "Od malena sam učen..."

Autor: Filip Rodic
sreda 06.03.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Pokazuje šta sve zna.

AP Photo/Godofredo A. Vásquez
AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Povezane vesti

Vasilije Micić je u porazu Šarlot Hornetsa od Orlando Medžika 101:89 upisao rekord karijere u NBA ligi sa 21 poenom, uz pet skokova i četiri asistencije.

Drugi uzastopni start za srpskog plejmejkera, koji maksimalno koristi priliku usled brojnih povreda u ekipi.

"Nažalost, imamo mnogo povređenih igrača. Svakako to jeste razlog zbog kog dobijam ove minute, ali svakako da ne uzimam ovu priliku zdravo za gotovo, već činim najbolje što mogu. To mi daje mnogo samopouzdanja. Igra je uvek ista, pogotovo u mojim godinama", kaže Micić na konferenciji za medije.

Iako je okrenut asistencijama, pokazuje da ume da doprinese poenima.

"Od malena sam učen da prvo gledam da dodam. Vremenom sam shvatio da moraš da imaš poentersku sposobnost bez obzira na nivo na kom igraš. Mislim da imam još prostora za narpedak, naročito oko šuteva u ritmu. Kad dođete u NBA, naravno da hoćete da date maksimum svom timu i vremenom osećate da dobijate sve više slobode za rad na svojoj igri. Danas mi se ukazala ta prilika, pošto pik end rol igram mnogo dugo", naveo je Micić.

Pojasnio je i svoj način i viziju igre, čitanje u trenutku.

"Najteže u košarci je igrati u momentu. Mnogi igrači igraju na sigurno, ali kao igrač sa loptom ne možete da se uzdate na nekoliko alata. Morate da radite na svakom detalju, a najbolje je da čitate situaciju tog trenutka. Svakog trenutka znam gde bi igrač trebalo da bude. Mora da se ima i instinkt za igru. Moja glavna ideja je da pronađem igrača u najboljoj poziciji", izjavio je Micić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke