Micić objašnjavao Amerima: "Mi od detinjstva znamo šta je pik-en-rol"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.03.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Pitali su se Amerikanci kako srpski košarkaši imaju tako dobru viziju.

AP Photo/Nell Redmond
AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Čitav jedan tekst na sajtu NBA lige kod Hornetsa posvećen je Vasi Miciću, reprezentativcu Srbije koji je sve bolji u NBA ligi zbog činjenice da ima više prostora za igru. 

Dok u Oklahomi nije imao mnogo prostora pored Ol-star igrača, sada u Šarlotu dokazuje da je vredan minuta koje provede na parketu. 

On je u razgovoru sa medijima u SAD govorio o evropskom uticaju na američku košarku i koliko se sve samo razlikuje u Evropi i NBA ligi. 

"Od detinjstva znamo šta je pik-en-rol. Biti sposoban da čitaš momenat je što što morate imati po prirodi. Moramo pronaći način da igramo protiv momaka koji su atletski veoma dobri, kao što su Amerikanci. Oni su fizički dominantni. Morate pronaći različite načine da pobedite i jedan od načina je da čitate igru", objasnio je Amerikancima Micić. 

Kaže i da je Stiv Neš košarkaš kog je voleo da gleda i koji je imao uticaja na njegovu igru. 

"Za moju igru, pasovi su nešto što pokazujem redovno jer je ovde to način tranzicije. U Evropi sam bio agresivan košgeter, a i to je nešto što vas tera da budete bolji u pasovima. Morate pronaći način da slomite odbranu. Imate mnogo zamki u odbranama, nema mnogo izolacija. Drugačiji su mečevi, ali vas definitivno tera da razmišljate brže i da kreirate pasove", rekao je Micić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke