Micić: "Radio sam devet godina da bih stigao u NBA, ove sezone se dolazak nije dovodio u pitanje"

Autor: Sportske Net
utorak 03.10.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Zadovoljan je svojim novim korakom srpski košarkaš.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Vasilije Micić od ove sezone igraće u NBA ligi za ekipu Oklahome sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor. Iako je prvobitno izabran na draftu od ekipe Filadelfije 2014, trejdovan je 2020. u Oklahomu. 

Istakao je srpski reprzentativac da je posle toliko spekulacija i medijskih selidbi, konačno završio u najjačoj ligi sveta.

"Ovog leta NBA se nije dovodila u pitanje, jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je veoma teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga“, rekao je Micić na Medija deju.

Osvrnuo se i na svoj novi klub. 

"Pre nego što sam došao, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem s njima“, dodao je Micić.

Ocrnuo se na košarku u Americi, koja se razlikuje od evropske. 

"Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima, počevši od teretane, truda da daju sve od sebe pa do trenera. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To vam daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad“, rekao je srpski košarkaš.

Micić je naveo da dolaskom u Oklahomu želi novi izazov.

"Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe“, zaključio je Micić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.