Micov: ''Partizan je pokrenuo priču Željkovim povratkom...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.07.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Još jedan učesnik ovogodišnjeg F4 Evrolige igraće u ABA ligi naredne sezone.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Podsetimo, Partizan je najpre angažovao Kevina Pantera i Zeka Lideja iz Milana, a njihov dosadašnji saigrač Vladimir Micov se vratio u podgoričku Budućnost, za koju ga vežu prelepe uspomene iz mlađih igračkih dana.

Spekulisalo se u medijima da je navodno i Partizan bio zainteresovan za njega, ali crno-beli su se okrenuli nekim drugim igračima, a Budućnost je bila najkonkretnija kada je Micov u pitanju.

U razgovoru za klupski sajt Podgoričana, 36-godišnji Micov uverava da sebe ne doživljava kao veterana i da još ima šta da pokaže na košarkaškim terenima.

''Iako imam 36 godina, ne gledam na to kao da sam došao da ovde završim karijeru. Zdrav sam, osećam se super, po mom načinu igranja se ne vide godine na terenu i dok god se osećam zdravo, dobro i korisno na terenu, igraću.

Imao sam 20 godina kada sam došao ovde, do tada nisam imao priliku da igram za neki veliki tim, sa velikom armijom navijača. Sećam se utakmica protiv Zvezde i Partizana, dvorana je bila neverovatno puna, fenomenalna atmosfera. Dobijali smo ih puno puta, bio je tada i Hemofarm jak, a iz godine u godinu smo rasli i mi kao igrači i klub, koji je praktično krenuo od nule. Igrali smo iznad očekivanja, odmah smo se plasirali u ABA ligu, iako to nije bio primarni cilj. Igrali smo Evrokup, rasle su ambicije i apetiti, sigurno da imam prelepe uspomene i emocije'', objašnjava Micov.

Naredne sezone ABA liga biće jača nego ikad, bar kada su u pitanju vodeći klubovi, s obzirom da su i Partizan i Zvezda doveli nekoliko izvanrednih pojačanja, a centralna figura je, naravno, najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović koji je svojim povratkom u Partizan ''pokrenuo lavinu''.

''Partizan je pokrenuo priču povratkom Željka i dovođenjem zvučnih imena, između ostalih i dva igrača koja su bila sa mnom u Milanu. Zvezda je vratila Kalinića, ja sam opet u Budućnosti. Pratio sam dosta Jadransku ligu i zbog nekih prijatelja, a mislim da će ove sezone biti dobra, drago mi je da to zaživi. Ulog se zna, pobednik ide u Evroligu, tako da su sigurno velike ambicije za sve. Odjednom se dosta igrača vraća ili potpisuju velike ugovore, i Cedevita Olimpija se pojačava, tako da će biti dosta zanimljivo”, zaključio je Micov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke