Mijailović: "Mogli su da nas izbace iz Evrolige zbog Nanelija, kažnjeni Kaboklo pod ugovorom!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.08.2024.
11:14
Izvor: Sportske.net

Ko će zablistati u narednoj sezoni?

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je danas na "Prvoj" televiziji i istakao da je ostanak Balše Koprivce kao jedinog igrača u novom rosteru crno-belih bio planski, da da očekuje da će centar pokazati svoj kvalitet, te da će naredna sezona biti "njegova".

"Ja sam Balši Koprivici da od njega očekujem mnogo više nego prethodnih sezona. Imao je zdravstvenih problema. Dečko je Partizanovac, sin legende kluba i zaslužuje uspeh. Planski je bilo da ostane u klubu, ovo će biti njega sezona", rekao je Mijailović.

Prvi čovek Partizana zatim je pričao o Džejmsu Naneliju i Brunu Kaboklu od kojih se klub nije oprostio, ali ih je kaznio zbog kršenja pravila ponašanja, te otkrio zbog čega je Naneli izbačen iz tima za "večiti derbi" u fianlnoj seriji plej-ofa AdmiralBet Super lige Srbije.

"Što se tiče Nanelija radi se o mnogo dobrom momku, veliki je borac i zavole je Partizan. Ne smemo zaboraviti na incident sa igračem Zvezde na kraju prošle sezone. Ko god bio kriv on je tu napravio prestup. Željko je doneo odluku, a ja je podržao, da ne igra u meču finalne serije šampionata Srbije, iako je na prošloj bio najbolji igrač. Zamislite da smo doneli odluku da igra, pa se na utakmici dogodi incident i Evroliga nas diskvalifikuje, što smo to dozvolili.

Igrači uz ugovor potpisuju i disciplinski pravilnik koji reguliše kako moraju da se ponašaju i postoje kazneni penali ako se prekši pravilni. Naneli je kažnjen što se potukao sa igračem Zvezde i sada smo u vakum periodu sa njim i zato se nismo oprostili od njega."

"Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode pre kraja takmičarske sezone. On je igrač poD ugovorom, i on je prektšio discipliksi pravilnik, jer nije razumeo menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, poštujemo disciplinski pravilnik".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke