Mijailović: "Nikada mi se nije dopadalo da neki timovi osvajaju trofeje van terena"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 28.11.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net

Predsednik Partizana govorio na TV Prva.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je gostovao na TV Prva gde je govorio o aktuelnoj situaciji u klubu.

Nakon fantastičnog početka sezone, usledio je nešto slabiji ritam, ali je to sasvim normalno u ovom delu sezone što je priznao i Mijailović.

"Možemo sasvim biti zadovoljni, sigurno da smo hteli da dobijemo sve utakmice, ali to nije realno, niko nije osvojio neki trofej bez poraza. To je jedno teško gostovanje u Andori koje smo izgubili na pola koša razlike, ali smo takvu utakmicu dobili protiv Hventuda. Drugi poraz je protiv evroligaške ekipe u ABA ligi. Borili smo se, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Mijailović.

Naravno, ekipa će se boriti za trofeje ove sezone i smatra da će ekipa dodatno da raste jer ima mladih igrača koji su spremni da napreduju.

"Do kraja sezone ćemo se boriti za osvajanje svih trofeja. Vratio se Željko Obradović, Partizan je pokazao ambicije kada se on vratio i kada je napravio sastav ekipe kakav imamo danas. To je mlada ekipa, mladi momci, a neki od njih koji su igrali za velike klubove u najjačim ligama. To su mladi momci koji će sigurno da rastu i zbog toga je Partizan u prednosti", kaže on.

Naravno, igranje u Partizanu stvara i teret osvajanja trofeja.

"Ono što mi se nije dopalo je što je svima njima stavljen teret na leđa da sve mora da se osvoji ove sezone. Sezona je duga i mi smo imali pre dve sezone situaciju kada smo bili na putu da osvojimo sve, ali je sezona prekinuta zbog kovida", rekao je Mijailović.

Konkurencija je izuzetna u svim takmičenjima, Partizan će u borbi za trofeje morati da se pomuči, ali ne samo na terenu, nego i u svojim glavama kada bude trebalo ostati miran na provokacije van terena.

"Nismo jedini koji hoće da osvoje trofeje. Postoji mnogo klubova sa velikim ambicijama u Evroligi i Evrokupu, a naš cilj je dobra organizacija do kraja sezone, da se niko ne povredi na utakmicama Partizana, da bude mir na tribinama, da na jedan fer i sportski način završimo sezonu i da probamo isključivo na terenu da osvojimo trofeje. Nikada mi se nije dopadalo kada neke ekipe ili neki ljudi koji učestvuju u sportu pokušavaju da osvoje trofeje van terena. Bili ste svedoci zadnje tri završnice ABA lige gde ste videli da nigde u Evropi ne postoje takve završnice. Sa toliko tenzije, mržnje, toliko napada... Naš cilj će biti da to prevaziđemo", kaže predsednik crno-belih.

Kaže i da je u prošlosti grešio jer je odgovarao na napade.

"Ja sam mlad ušao u sve ovo i negde sam u startu grešio jer sam hteo svakome da odgovorim na svaki napad ne procenjujući zbog čega se on dešava. Kada vas neko izaziva da vas odvuče na svoj teren, da vas odvuče sa parketa vi tu gubite. Ja ne želim da se svađam i napadam, ali sam kao predsednik Partizana dužan da zaštitim igrače i trenere",
rekao je Mijailović koji je kasnije osudio i napade na Nebojšu Čovića, ali i napade na Željka Obradovića od strane navijača Crvene zvezde.

"To mora da prestane sa obe strane, mi sa takvim sceama gubimo ugled u evropskoj košarci", rekao je Ostoja Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke