Mijailović o (neostvarenom) iznenađenju, Monekeu, sastavljenom timu i licenci, ali ne o budžetu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.08.2024.
11:35
Izvor: Sportske.net

Na šta je predsednik Partizana mislio kada je rekao da će biti iznenađenja na "Crno-beloj" simfoniji.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je u jutarnjem programu na televizija "Prva" o svim aktuelnostima vezane za klub. O tome kako je protkla "Crno-bela simfonija", dešavanjima u prelaznom roku,statusu Džejmsa Nanelija i Bruna Kabokla..

Kada je reč o nedolasku Čime Monekea iz Baskonija, Mijailović je istakao da je Partizan uradio sve što je mogao da ga dovede, ali nije uspeo u tome.

"Poslali smo ponudu za obeštećenje i Baskonija je odbila. Ona nije bila tako mala, neću govoriti o ciframa jer nije korektno. Ali on je bio igrač pod ugovorom, a kroz medije se napravila atmosfera da je to već gotova stvar", kazao je on.

Pre ceremonije predstavljanja tima na "Crno-beloj simfoniji" Mijailović je istakao da će biti iznenađenja, ali su svi košarkaši koje je Partizan predstavio već bili promovisani u medijima.

"Šta je iznenađenje? Moram da obrazložim. Nisam hteo da izlazim u medije i da ispravljam interpretacije, jasno i glasno sam rekao da će biti iznenađenje. Mediji su obiavli preko 50 imena, ali mi nism fudbalski tim, nego možemo da dovedemo 15 igrača. Ko je želeo da shvati dobru nameru, shvatio je"pojasnio je Mijailović, koji je se zatim kratko vratio na tim i budžet, koji nije želeo da otkriva.

"Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa", ostao je zagonetan Partizanov predsednik.

Za kraj priča o licenci Evrolige. Pojasnio je da se Partizan ne bori za "A" licencu na 10 godina, već "B" koja važi za period od tri godine.

"Vi sad kažete A licenca, nju imaju samo klubovi koji imaju 10-godišnju ugovor, i mi ne možemo da je dobijemo. Mi se borimo za B licencu, koja je trogodišnja. Ne pričamo o A licenci, već o B licenci, jer je jako važno da javnost to razume. To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Garantujemo neki novac, lakše se potpisuju igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima"zaključio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke