Mijailović o Partizanu i licencama u Evroligi, najavljuje jak budžet!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.04.2024.
19:01
Izvor: Sportske.net

Evo šta kaže Ostoja Mijailović.

Screenshot/YouTube/K1 Televizija
Screenshot/YouTube/K1 Televizija

Povezane vesti

Kakve su šanse da Partizan naredne sezone igra Evroligu?

Ostoja Mijailović je na gostovanju Sport klubu istakao da niko u AdmiralBet ABA ligi nema zagarantovano mesto. 

"Pre svega, moramo da sačekamo da se završi ABA liga. Morate da znate ko god da je na prvoj poziciji, može da bude bilo ko, ABA iga nema garantovano mesto. To je "vajld kard". Mogu da kažu da nas ne žele. Zato je i povučena ručna. Ako mali tim osvoji, oni ga neće kupiti. To je nesigurnost. Nisam siguran da ćemo igrati Evroligu", rekao je on. 

O "A" licenci?

"Što se tiče A licence, verujem da će klubovi vlasnici deliti licence, ali ne "A" licence. Evroliga ima veliku vrednost. Što biste vi vašu jednu od 11 podelili sa nekim? Ja više verujem u neku B licencu oročenu na 2, 3 ili 5 godina. Da to imamo, pravili bismo planove. Sada mi pravimo "ad hok" planove. Naša skauting služba pravi planove za igrače ako igramo Evroligu. Šta ako to ne bude tako? Javnost vidi 3 ili 4 odsto onoga što mi radimo. Zašto bi se vlasnici odrekli svog vlasništva. Zašto bi neko uzeo manje novca nego više", pitao se Mijailović. 

"Sada pričam ono što ja mislim. Možda oni kažu da Partizan ima veliku vrednost, da donosi mnogo navijača, da je najgledaniji i to ima neku svoju vrednost. To može biti priča da Partizan tako dobije A licencu, a mislim da to ne važi za neke manje klubove", ističe on. 

Jasno je predsedniku crno-belih da je klub ušao u Evroligu najviše zahvaljujući ratu u Ukrajini. 

"Mi smo ključnim ljudima pokazali naš plan i oni su bili zadovoljni. Jako je teško da će ti ljudi davati licencu sledeće sezone. One tamo sezone se otvara neki prozor za pregovore ko bude imao mogućnosti, da li je to A licenca, ili B, nije ni važno. Samo je važno da se napravi pomak. Ja sam Boga molio, samo da se vratimo u Evroligu. Naš povratak je došao zasluženo, Željko se vratio u klub. Ipak, nas iz Evrokupa nije bacilo u Evroligu ništa drugo do sukob u Ukrajini i mi smo uleteli na to mesto. Ja očekujem da ove i naredne sezone sve bude isto i da se borimo da 2025. godine damo sve od sebe da uhvatimo dugoročni priključak jer ovako ne može da se funkcioniše", rekao je Mijailović. 

Bez obzira na to što se Partizan nije plasirao u top 10 Evrolige, crno-beli se očekuju i naredne sezone u tom takmičenju verovatno sa jačim sastavom nego što je to slučaj u ovoj. 

To je na gostovanju Sport klubu potvrdio Ostoja Mijailović koji je istakao da će sledeće sezone klub imati ozbiljniji budžet. 

"Ovaj rezultat (u aktuelnoj sezoni) neće ugroziti klub. Evroliga postavlja minimum od 9 miliona evra, mi ćemo sledeće sezone imati veći budžet. Možda i duplo veći budžet. U Partizanu je toliko urađeno da je to prosto neverovatno. Košarka je proizvod ovoga što mi radimo", rekao je Ostoja Mijailović. 

Smatra da je euforija negativno uticala, ali da nije ništa nenadoknadivo. 

"Kada imate novac nekada imate sreće da kupite bolje igrače za manje novca. Sada smo došli u situaciju da nas je uhvatila ona euforija, da li ćemo na Fajnal for, malo poremetila. To nas je i dovelo u situaciju da smo doveli skuplje igrače i da smo ih plaćali možda i više nego što bi trebalo", rekao je Mijailović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke