Mijailović pred Real: "Presudna utakmica za našu budućnost, o ovoj sezoni će se pisati knjige"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 01.05.2023.
10:49
Izvor: Sportske.net

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović naveo je da će ekipa ići na pobedu u trećem meču plej-ofa protiv Reala uprkos suspenzijama Pantera i Lesora.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle tuče u Madridu i kazni igračima na obe strane sve oči evropske košarke uprte su u "Štark" arenu.

Mijailović navodi da je najvažnije da niko nije teško povređen.

"Dvadeset i jedan put dosad nikad nismo dobili tamo utakmicu. Sitaucija je bila neočekivana, platićemo cenu i nije mala za nas, rizikovali smo sa pojedinim igračima. Takve stvari se svuda događaju. Iz onakvog incidenta se niko nije povredio trajno da ne može da igra do kraja života. Najdeblji kraj je izvukao Dante Egzum, nadam se da će se oporaviti do sutra. Bilo bi zaista previše i da on ne igra, najbitnije je zdravlje igrača", krenuo je Mijailović na gostovanju na televiziji Pink.

"Nije fer da ja kažem da li su fer kazne, Evroliga je ozbiljna organizacija. Upravo zbog ovakvih stvari EL iznajmljuje advokatske kancelarije. Nemamo pravo žalbe, očekivali smo kazne, jer nije normalno da se ovakve stvari ne kažnjavaju. Lesor je temperamentan, dao je dosta Partizanu, velikog srca. Zna on da prenagli i na tome mora da radi. Ume da pređe granicu. Imali smo tu situaciju sa Petruševim. Nismo se žalili jer je naš igrač pogrešio. Savetujem igrače drugi timova da se ne ponašaju tako jer može da ostvari trag u njihovim karijerama i po klubove", kaže Mijailović.

"Apelujem na medije da ne podižu tenziju, ne treba nam revanšizam. Platitli smo kaznu te pažnje. Treba nam mir, nek navijaju iz petnih žila, ali bez čvrstih predmeta. Nek kontrolišu se međusobno, prijave kad neko baci predmet. Tu utakmicu će ceo svet gledati i organizaciono ova utakmica određuje budućnost Partizana. Širom sveta su mediji osudili ono što se deilo. Digli smo se iz pepela. Na ovom što je bilo mora da se završi", nastavio je Mijailović.

Rekao je i da će ekipa ići na pobedu u prvom meču u Beogradu.

"Nema veze, nema kalkulacija, idemo na pobedu u utorak. Nesportski je planiranje poraza. Idemo na pobedu. Imaćemo 20.000 navijača u areni. Nema niti jedna karta u prodaji. Organzivali smo veliki video bim na Kalemegdanu od 80 kvadrata. Prevazići će sve brojeve što se tiče gledanosti", istakao je Mijailović.

Istakao je i koliko je klub zaradio od ulaznica.

"Željko je jedna od ključnih karika, tu su još igrači i navijači. Od karata imamo 6 miliona evra prihoda ove godine, a 2017. 36.000 evra, bili smo pred gašenjem. O ovoj sezoni će se pisati knjige. Deset najposećenijih utakmica EL su Partizanove", naveo je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke