Mijailović udario na KLS: "Trening bitniji od slikanja, nije Željko došao da bude deseti u Evrokupu!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 10.05.2022.
14:03
Izvor: Sportske.net, tv prva

Gostujući na TV Prva, predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je brojnim aktuelnim temama vezanim za "crno-bele".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Tim Željka Obradovića večeras očekuje prvi meč polufinala AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti.

"Ekipa je trenutno mentalno spremna za večerašnje polufinale. Željko Obradović je pronašao način da ekipu motiviše i shvate da meč igraju za sebe, klub i naše navijače. Težak poraz u Evrokupu nikom nije prijao. Nije normalno da nam prija, nismo ga očekivali. Sa druge strane, devet godina nismo igrali finale AdmiralBet ABA lige. Borićemo se da igramo finale ABA lige, gde možemo da očekujemo da ćemo uzeti trofej i igrati Evroligu.

Željko Obradović je jedan od najvećih profesionalaca koje sam upoznao. Igrači moraju da shvate da igraju za klub iza kog stoji armija navijača. Mi smo košarkaški klub koji sigurno ima najviše navijača u Evropi, gde na utakmicu sa Bursom dođe 19 hiljada navijača i ode kući bez ijedne prozivke za igrače i trenera. Moraju da budu svesni za koji klub igraju i koja su očekivanja. Sa druge strane Željko Obradović nije došao da bude deseti u Evrokupu i ne uđe u finale AdmiralBet ABA lige. To moraju da shvate", rekao je Mijailović uz napomenu da u ekipi nema nikakvih problema.

Potom se osvrnuo i na takmičenje u KLS i prokomentarisao navode da Partizan neće igrati završnicu tog takmičenja, za oko je upao i izostanak Obradovića sa promocije takmičenja...

"Taj dan je imao trening. I taj trening i pripreme za Budućnost su nam daleko bitnije od toga da se Željko Obradović slika sa nekim ko glumi menadžera u KLS. Trebalo bi da sednu svi ključni činioci u srpskoj košarci i vidimo u kom pravcu bi trebalo da ide naša košarkaška liga. Da li ona treba da postoji da bi svi radili za dva kluba ili u interesu srpske košarke.

U javnosti izlaze dezinformacije, pre svega od samog menadžmenta KLS. KLS nema nikakav značaj osim simboličnog trofeja, ako ga neko osvoji tokom sezone. Naša liga bi trebalo da bude vetar u leđa reprezentaciji. Imate Karija Pešića koji je osvojio sve moguće trofeje koji postoje u košarci, koji je došao da vodi reprezentaciju na ponos svih nas, što je velika stvar za državu. On sedi u Kući košarke sprat ispod KLS, a ni sam ne zna kad će da počne KLS, ni kad će da se završi. Sa druge strane se vrše špekulacije vezane za kalendar takmičenja. Nije tačno da se u prošlosti KLS igrala u ovom formatu da se ne igra Supeliga. Nije se igrala Superliga dve godine kad su bile Kovid godine. Ova sezona nije igrana po Kovid pravilniku, sve lige košarkaške su igrane van Kovid pravilnika. Došli smo u situaciju da su nas na Predsedništvu KLS gde su FMP i Crvena zvezda preglasali sa 2:1.

A šta su nas preglasali? Tražili smo da o novom formatu odluči Skupština, da svi klubovi koji su osnivači KLS odluče o novom formatu takmičenja. To nije istorijski podatak da smo mi igrali samo polufinale i finale, da se koristio ključ iz jednog dela ABA lige, ko je tu prvi ima prednost u KLS. Po pravilnicima KLS trebalo je da odigramo Superligu...", kazao je prvi čovek Partizana.

Šta će biti ako "crno-beli" odustanu od Superlige?

"Ne vidim nikakve posledice. Šta nismo preživeli za ovih pet godina? Ko je osudio Beronove korake? Dolazimo u situaciju da budemo primorani, da nešto moramo. Mi smo Partizan, iza nas je armija navijača. Nećemo prihvatiti da niko potire pod sa nama. Znate li da u KLS imate tri glasa, jedan nosi FMP, drugi Crvena zvezda, a treći direktor kog su oni postavili. I vi dođete na Predsedništvo i morate da prihvatite što oni kažu. Mi smo samo hteli da Skupština odlučuje, a ne da odlučujemo mi", istakao je Mijailović na gostovanju TV Prva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke