Mijailović: "Željko je produžio ugovor na još dve godine"

Autor: Sportske Net
subota 27.04.2024.
15:01
Izvor: Sportske.net

Na konferenciji su Obradović i Mijailović.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije potvrdio je da će Željko Obradović ostati na klupi crno-belih naredne dve godine. 

"U Partizanu je novo da je Željko Obradović naš stari trener. Produžio je ugovor na još dve godine. Čestitam Željku i svim partizanovcima, čeka nas lep period. Mnogo smo svi zajedno radili na planu razvoja i rasta. Najgledaniji smo tim u Evropi, uspeli smo svi zajedno na ovom projektu, od uprave, navijača, igrača, ljudi zaposlenih u klubu. Ovo je kolektivni uspeh. Navijači uspeh gledaju uglavnom uvek samo kroz trofeje. Prošle sezone smo osvojili Jadransku ligu posle decenije čekanja, što je veliki uspeh", rekao je Mijailović, pa dodao:

"Svi znamo šta Željku znači Partizan i šta Partizanu znači Željko. Za dve godine smo se odlučili jer toliko traje moj mandat. Što se tiče svih nas koji smo u klubu, ostati još dugo. On može da ostane koliko god želi, a verujem da će to biti još dugo. Ovo je velika stvar za naš dalji rast i razvoj, da budemo stalni član Evrolige", rekao je Mijailović. 

Planovi za naredni period. 

"Naslušao sam se od Nove godine raznih priča, kako ja neću da produžim ugovor sa Željkom Obradovićem. Mi imamo zajedništvo u svemu ovom. Nije bitno ko je u upravi, ko nosi dres Partizana. Pogledajte kakav uticaj je Partizan imao na Lesora, na Egzuma za koga mi je posebno drago i jako sam ponosan što sada igra vrhunsku košarku. Partizan je postao fenomen, moramo da nastavimo tako. Zato i moramo da nastavimo da radimo dalje, da iskorenimo vređanja. Mene niko nije pitao kako Partizan isplaćuje sve plate redovno. To je moja obavezna i dužnost. Kada imate osobu poput Željka Obradovića ovde, jasno je da će biti veća prodaja karata, veći prihod. Nama je cilj stalno članstvo u Evroligi. Želimo da živimo od prodaje karata, sponzorstava i televizijskih prava, a sada ne dobijamo ni dinar od toga, iako smo najgledaniji klub u Evropi. Radimo sve da napravimo najbolji mogući budžet, ne možemo da pariramo Realu, Barseloni i ostalima jer su to klubovi koji obrću milijarde. Oni kada prebace deo para na košarkaške sekcije, to je za njih sića. Hvala navijačima što kupuju karte, što imamo podršku svuda. Ovo je fenomen koji ne postoji nigde. Mi za ovo živimo".

Osvrnuo se na navijače i budžet.

"Imamo najbolje navijače na svetu. Nismo subjektivni, iako ih volimo najviše na svetu, već to pričaju svi. Ovo sve daje posebnu dimenziju. Moramo da promenimo neke stvari, pre svega što se tiče ponašanja dela navijača. Nikada nisam pričao nikome za koga treba da glasaju, ali vređanja nam kaljaju reputaciju i utičaju na finansijski aspekt. Možda i prvi put za sedam godina govorim o tome, nekada je bilo potpuno normalno, a sada je nemoguće, da se od deset plata isplati samo tri-četiri i da se dugovi redovno prenose u narednu sezone. Sada to više nije moguće, plaćamo sve redovno. Kada navijači vređaju predsednika države, gledaju moju reakciju. To nije moj manir, da reagujem u takvim situacijama. Ali u meni vlada nemir. Jer, sutra moram da pozovem državu za pomoć, predsednik nam je uvek izlazio u susret i pomagao, govorio je uvek da je to njegova dužnost. Ali, moramo da prestanemo sa vređanjima, da ne dolazi do daljih eskalacija. Mi ne želimo da se mešamo sa politikom. Imate izbore, glasajte za koga hoćete, neću ni na koga utičem kao predsednik Partizan. Svakako, ne treba da vređamo Milutinova, predsednika države... Treba da gradimo dalje ovaj fenomen Partizana".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke