Mijalović: "Nemam čarobni štapić, nije me stranka dovela"

Autor: Pavle Knežević
petak 20.10.2017.
17:18
Izvor: Sportske.net

Novi predsednik Partizana kaže da će se problemi rešavati radom. Ponosan je što je član SNS, ali ističe da ga nije stranka dovela.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Novi predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović rekao je danas da nema "čarobni štapić" za rešavanje problema. Ponosan je što je član SNS-a, ali ističe da ga nije stranka dovela na ovu funkciju.

Mijailović je danas i zvanično izabran, pošto je u petak tražio odlaganje promocije da bi se izmenio statu. Upravni odbor ima 17 članova, a dva mesta su za sada upražnjena.

"Posebno mi je drago što je danas tu bilo 14 od 17 članova UO. Nismo slavili i otvarali šampanjac, već smo napravili presek prave situaciju u klubu. Znam da mi sledi jako težak period. Svestan sam cele situacije u kojoj se nalazi klub, ali verujem da uz razumevanje poverilaca i našu volju da se dogovorimo sa svima, na kraju ugledati svetlo na kraju tunela", rekao je Mijailović.

O tačnom iznosu duga i pravoj situaciji u klubu javnost će znati "za oko mesec i po dana", kada se završi revizija.

"Ja ću vam tada biti dostupan za javnost, ali i sada. Ovo je udruženje građana i nemamo šta da krijemo", rekao je Mijailović.

UO je danas napravio nekoliko timova: pravno-ekonomsko-finansijski, marketing i odnosi sa javnošću, sportski, kao i tim za opštu organizaciju.

Mijailović je u ponedeljak rekao da ima spremne sponzorske ugovore, a danas je otkrio da će u ponedeljak biti potpisana dva ugovora.

"Jedan tim će biti posvećen materijalnim stvarima, a drugi finansijskime. Ne bih otkrivao pojedinosti. Imamo nekoliko sponzora sa kojima smo se dogovorili. U pregovaramo sa velikim kompanijama i dva upražnjena mesta u UO su namenjena njima.

Ali, rekao sam prošli put da ne može da se živi samo od sponzora, već treba i od sopstvenog rada. Ja dolazim iz privrede i znam da je to tako
", rekao je Mijailović.

Navijače najviše zanima kada će se Partizan ponovo boriti za trofeje.

"Očekivano pitanje od svih navijača. Mogu da kažem samo da rezultati treba da dođu kao posledica našeg rada. Nisam doneo čarobni štapić da lupim njime i rešim probleme. Aktuelnu situaciju ćemo rešiti vrednim radom. Namerno sam hteo da se sastanemo u trofejnoj sali, jer je to najveće blago kluba", rekao je Mijailović.

Na optužbe iz fudbalskog kluba da je u sukobu interesa, rekao je da će on predstavljati klub, a da je ovlašćeno lice poslovni direktor Dejan Kijanović

"Svi znaju da dolazim iz privrede i da sam član Srpske napredne stranke. Ja se ponosim što sam deo pobedničkog tima koji je promenio atmosferu u državi. To je bio i motiv da uđem u klub i da svima bude bolje. Ali, mene SNS nije delegirala, mene su doveli ljudi koji su u klubu", rekao je Mijailović.

Novi predsednik imao je konačnu napomenu.

"Svi koji sede ovde bez obzira šta misle o aktuelnoj vlasti, treba da budu u dobrim odnosima sa državom, jer svi traže pomoć od države. Partizan i ostali klubovi ne mogu bez pooći države. Neko može da kaže da nisam pravi izbor, ali neka to vreme pokaže", rekao je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Friday, 20.10.2017
19:55

Novi predsednik KK Partizan ima prvostepenu presudu kojom je zbog utaje poreza osudjen na dva meseca i novcanu kaznu, sramotno je da jedna takva persona bude predsednik!!!

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Friday, 20.10.2017
19:50

Ma, jok, tooth fairy te je dovela na to mesto, limaru. Cega se pametan stidi...

avatar
vladimir6
Friday, 20.10.2017
18:48

Zalosno je na sta je spao Partizan.

avatar
Povratak kralja 59
Friday, 20.10.2017
17:37

Tačno je da se u atmosferi nešto strašno oseća ali ipak ono što vi radite je da pokušavate da promenite istoriju pa u svakoj rečenici ide ono u novijoj istoriji Srbije, a ni to nije tačno uglavnom.

avatar
RG VILI
Friday, 20.10.2017
17:50

Dao sam ti plus! Posto nisam u u zemlji,objasni mi,sta ti osecas u atmosferi?

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 21.10.2017
14:01

Osećaju se botovi koji iz gazdine ljebu izlaze na trenutak da obave zadatak, a onda se vraćaju tamo gde im je najlepše.